На полі біля села Лужани Чернівецької області, де в квітні цвіли тисячі тюльпанів, дозрівають ананаси звичайні (Ananas comosus).
Про це пише News24ua.
Тисячі туристів з усієї України вже відвідали це унікальне місце.
Саджанці молодих ананасів до висадки у відкритий ґрунт підготувала кафедра рідкісних і тропічних рослин ЧНУ ім. Юрія Федьковича.
«Ананаси — дуже корисна ягода, здатна давати в тропічному кліматі до двох врожаїв на рік. Вчені нашого університету довели можливість повного дозрівання ананаса в наших умовах тільки один раз, та й цього буде досить, щоб цей смачний і поживний фрукт з'явився на столах українців. Його плоди споживають у свіжому вигляді, роблять з них компоти, сік, джеми, додають до м'яса, використовується в різних салатах», — розповідає професор кафедри Семен Вовтушанський:
«Ананаси є типовим компонентом кухні багатьох країн, а в сучасному світі широко використовуються в кухнях розвинених країн, зокрема, без ананасового соку неможливо приготувати такий відомий коктейль як Піна колада», — додає професор.
Також він зазначив, що свято першого врожаю планується провести до Дня Незалежності.
Нагадаємо, найпопулярнішою ягодою на полях України залишається полуниця, на другому місці — малина.
//agravery.com/uk/posts/show/na-bukovini-pocali-virosuvati-ananasi