У Держслужбі продовольчої безпеки Вірменії повідомили, що лабораторний аналіз виявив бактеріологічну невідповідність.
Інспекція безпеки продуктів харчування Вірменії не допустила ввезення 19480 кілограмів м'яса з України. Як повідомив начальник відділу контролю за виробництвом продуктів харчування Держслужби продовольчої безпеки Ваге Данієлян, м'ясо птиці вважається продуктом харчування підвищеного ризику. Партія м'яса з України була відправлена на лабораторну експертизу, яка виявила бактеріологічнц невідповідність. Саме тому ввезення в країну м'яса птиці з України було заборонено.
"Імпортовані в Вірменію продукти харчування підлягають державному прикордонному контролю. При цьому беруться до уваги такі фактори, як країна-експортер (наскільки ризиковано ввозити звідти продукти), система контролю за якістю, що діє в конкретній організації, і інші параметри", - сказав Данієлян. За його словами, у 2016 році році Вірменія відмовилася від імпорту продуктів харчування з Ірану, Італії, Німеччини, Туреччини та України.
"Туреччина є для Вірменії країною високого продовольчого ризику: 99% імпортованих звідти продуктів проходять лабораторну експертизу. Ми повинні бути впевнені, що вони відповідають необхідним стандартам", - сказав Данієлян. Як повідомив начальник управління програм розвитку при Міністерстві сільського господарства Вірменії Грачья Цпнецян, рівень забезпеченності Вірменії м'ясом птиці в 2015 році, досягнувши 23,5%.
"Для порівняння зазначу, що в 2014 році він склав 20%, в 2013-му - 19,8% За даними за 2015 рік, об'єм виробництва м'яса в Вірменії склав 9,8 тисячі тонн. В країну імпортується 31,1 тисячі тонн м'яса птиці", - сказав Цпнецян. Низький рівень самозабезпеченності він обумовлює ціною на газ і на ввезені в країну корми. Саме тому 1 кілограм курятини вірменського виробництва коштує 950-1050 драмів (2 долари), а імпортні бройлерні кури - 650 драмів (трохи більше 1 долара).
//agronews.ua/node/67645