В Україні у 2010 році обсяги переробки підприємствами винограду на виноматеріали становили 417,7 тис. тонн, що на 3,5 тис. тонн, або на 0,8% менше, ніж у 2009 р.
Про це УНІАН повідомили в Державному комітеті статистики України.
Зазначається, що виноматеріалів вироблено 30,7 млн. дал (на 0,4 млн. дал., або на 1,4% менше).
У 2010 році збільшили переробку винограду підприємства Миколаївської (на 45,5 тис. тонн, або у 2,2 рази) та Закарпатської (на 3,1 тис. тонн, або на 66%) областей. Удвічі зменшилися обсяги переробки винограду в Херсонській області.
На підприємства Одещини припадало 46% загального обсягу переробленого винограду, Автономної Республіки Крим – 22%, Миколаївської області – майже 20%.
Лише 22% від загального обсягу переробленого винограду становила власна сировина (у 2009 р. – 24%). Найменше використовували власний виноград підприємства Миколаївської (5,6%) та Закарпатської (8,3%) областей.
Униан