Аграрний тиждень. Україна
» » Держава змінює формулу підтримки аграріїв
» » Держава змінює формулу підтримки аграріїв

Держава змінює формулу підтримки аграріїв


Торгiвців зерном позбавлять пільг на майбутній рік, коли буде відмінено спецрежим з ПДВ. Тоді як, представники тваринництва і рослинництва отримають дотації на більш ніж 5 млрд грн. Нововведення набуде чинності з 1 січня 2017 року. Це повинно збалансувати ситуацію на ринку. У поточному році, за словами Ніни Южаніної, голови комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики, представники зернових культур, дуже часто зловживали прогалинами у законодавстві. В кінці 2015 року, після скасування деяких привілеїв, аграріям було запропоновано автоматичне відшкодування експортного ПДВ за операціями в 2016 році. Цим скористалися великі агрогосподарства, зупиняючи операції по зерну в 2015 році, або провівши угоди по документам 2016 року чи наперед.
//biz.nv.ua/ukr/economics/riba.html





Схожі новини
  • Спецрежим ПДВ хочуть залишити на 2017 рік
  • Кабмін хоче підвищити в 1,8 рази ставки єдиного податку для сільгосппідприємств
  • Мінагропрод доводитиме МВФ необхідність зберегти податкові пільги для аграріїв
  • В Україні цього року зберуть до 62 млн тонн зернових
  • Текст законопроекту №8321-д «Про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур», який буде розглядатися парламентом 19 травня 201

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.