В рамках соціального експерименту УНН, на лабораторне дослідження до Державного центру сертифікації та експертиз сільськогосподарської продукції були передані 10 зразків хлібної продукції українських виробників.
За підсумками експертизи, у трьох зразках хлібу виявлено плісняви гриби. З цього приводу, у Головному управлінні Держпродспоживслужби в м. Києві пообіцяли перевірити столичних виробників хлібної продукції.
Про це розповів виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві Олег Рубан, — пише УНН.
«Ми отримали результати аналізів хлібу, і будемо на сьогоднішній день, відповідно до чинного законодавства, основних засад державного нагляду і контролю отримувати згоду Центрального апарату Держпродспоживслужби на проведення перевірки викладених даних фактів, їх підтвердження або спростування. Тому при отриманні згоди Центрального апарату будемо формувати групу, яка буде здійснювати перевірку викладених фактів і перевірку лабораторного дослідження із залученням експертних лабораторій», — сказав він.
За словами Рубана, згода від Центрального апарату Держпродспоживслужби на такі перевірки отримується зазвичай протягом тижня. Тому орієнтовно, групу контролерів може бути сформовано вже на наступному тижні.
Нагадаємо, за словами експерта Н.Кільдій шкідливі мікроорганізми можуть потрапляти до борошна (з якого печуть хліб) із зерна.
//www.unn.com.ua/uk/news/1609047-derzhprodspozhivsluzhba-perevirit-stolichnikh-virobnikiv-khliba