Аграрний тиждень. Україна
» » Основні причини поширення «африканки»
» » Основні причини поширення «африканки»

    Основні причини поширення «африканки»


    Держпродспоживслужба назвала Основні причини поширення «африканки»
    Сьогодні в Україні неблагополучними щодо африканської чуми свиней залишаються 25 пунктів у 8-ми областях: Миколаївській (5), Сумській (2), Одеській (4), Рівненській (3), Харківській (7), Кіровоградській (1), Київській (1) і Полтавській (2). Про це повідомили фахівці Держпродспоживслужби під час екстреного засідання щодо поширення АЧС територією України.
    Спеціалісти Держпродспоживслужби назвали основні причини поширення «африканки» в Україні:

    Тривала процедура відшкодування вартості за вилучене та знищене свинопоголів’я при ліквідації хвороби;
    Відсутній дієвий контроль переміщення свиней та сировини. Зокрема, через ліквідацію ветеринарної міліції й відсутність відповідних повноважень у Національної поліції;
    Відсутність механізму належної ідентифікації свинопоголів’я у приватному секторі;
    Недостатнє фінансування Держпродспоживслужби для здійснення обов’язкових заходів (зокрема, моніторингу);
    Торгівля продукцією свинарства і живими тваринами на стихійних ринках;
    Подвірний забій свиней і реалізація продуктів забою;
    Нехтування заходами біобезпеки. Насамперед стосується підсобних господарств громадян. Перевірка служби виявила, що 80% таких власників взагалі не дотримуються правил біобезпеки;
    Неповна депопуляція диких кабанів;
    Відсутність відповідальності за розповсюдження хвороби;
    Спрощення процедури державного ветсанконтролю.
    «Цьогоріч ми спостерігали два піки активізації АЧС. Перший — у серпні, його пов’язуємо з курортним і лісово-ягідним сезонами. Другий — маємо зараз, у жовтні, з відкриттям мисливського сезону. Такі піки фіксуються щорічно», — прокоментував Олексій Клименок, начальник Відділу здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби.
    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Спільне завдання – локалізація та зупинення епідемії АЧС, – Кутовий
  • На Полтавщині спалахнула африканська чума свиней
  • Ситуацію з АЧС в Україні складно назвати контрольованою — АСУ
  • На Хмельниччині спалах чуми свиней
  • На Полтавщині вводять карантин через АЧС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Основні причини поширення «африканки»


Держпродспоживслужба назвала Основні причини поширення «африканки»
Сьогодні в Україні неблагополучними щодо африканської чуми свиней залишаються 25 пунктів у 8-ми областях: Миколаївській (5), Сумській (2), Одеській (4), Рівненській (3), Харківській (7), Кіровоградській (1), Київській (1) і Полтавській (2). Про це повідомили фахівці Держпродспоживслужби під час екстреного засідання щодо поширення АЧС територією України.
Спеціалісти Держпродспоживслужби назвали основні причини поширення «африканки» в Україні:

Тривала процедура відшкодування вартості за вилучене та знищене свинопоголів’я при ліквідації хвороби;
Відсутній дієвий контроль переміщення свиней та сировини. Зокрема, через ліквідацію ветеринарної міліції й відсутність відповідних повноважень у Національної поліції;
Відсутність механізму належної ідентифікації свинопоголів’я у приватному секторі;
Недостатнє фінансування Держпродспоживслужби для здійснення обов’язкових заходів (зокрема, моніторингу);
Торгівля продукцією свинарства і живими тваринами на стихійних ринках;
Подвірний забій свиней і реалізація продуктів забою;
Нехтування заходами біобезпеки. Насамперед стосується підсобних господарств громадян. Перевірка служби виявила, що 80% таких власників взагалі не дотримуються правил біобезпеки;
Неповна депопуляція диких кабанів;
Відсутність відповідальності за розповсюдження хвороби;
Спрощення процедури державного ветсанконтролю.
«Цьогоріч ми спостерігали два піки активізації АЧС. Перший — у серпні, його пов’язуємо з курортним і лісово-ягідним сезонами. Другий — маємо зараз, у жовтні, з відкриттям мисливського сезону. Такі піки фіксуються щорічно», — прокоментував Олексій Клименок, начальник Відділу здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби.
Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Спільне завдання – локалізація та зупинення епідемії АЧС, – Кутовий
  • На Полтавщині спалахнула африканська чума свиней
  • Ситуацію з АЧС в Україні складно назвати контрольованою — АСУ
  • На Хмельниччині спалах чуми свиней
  • На Полтавщині вводять карантин через АЧС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.