Основна частина українського меду потрапляє на західні ринки через Польшу, заявив торговий директор польської фірми Corpo Адам Мошом.
Український мед відрізняється від польського ціною, і це його суттєва перевага.
"Взагалі 95% меду з України на західні ринки проходить через Польщу, якась його частка відпливає через Одесу, - це в основному мед, призначений на американський ринок" ", - сказав Адам Мошом.
Проте, за його словами, український мед не багатий на різноманітні види.
"Насправді, український мед переважно соняшниковий - 80-90%. Його добре використовувати для пластівців, мюслі, граноли, подушечок, словом як компонент у виробництві і для кремового меду. А польський мед, він більш різноманітний, тому що польський бджоляр, все ж, більше пересувається, їздить з вуликами в різні місця, де його бджоли можуть "пастися" на різних рослинах, на липах, акаціях тощо. в Україні з такою мобільністю дещо гірше ", - додав Адам Мошом.
//agronews.ua/node/71888