В США виробництво груш стрімко скорочується 4 сезон поспіль і впала до мінімальних показників за останні два десятиліття.
Про це пише «АПК-Інформ: овочі і фрукти».
За попередніми підрахунками фахівців Всесвітньої асоціації виробників груш і яблук (WAPA), в сезоні 2016/17 р. валовий збір груш в США склав 629 тис. т, а це на 3% менше, ніж у попередньому сезоні і на 7% поступається середнім результатами за останні 5 років.
Зниження врожаю стало наслідком скороченням площ під плодоносні сади у країні. При цьому фахівці відзначають, що тенденція до скорочення виробництва цих фруктів в країні зберігається з сезону — 2013/14, тобто, четвертий сезон поспіль.
Варто зазначити, що зниження виробництва відзначається практично по всіх сортах. Так, урожай груш сорту Вільямс (Williamc BC), поступається торішньому на 4%. Друге місце належить сорту Анжу (Anjou) з часткою 30% та третье місце — сорт Боск (Bosc), частка якого в загальному врожаї сягає 11%, додається у повідомленні.