Аграрний тиждень. Україна
» » «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
» » «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ

    «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ


    «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
    Виявляти кращих студентів аграрних вищих навчальних закладів, допомогти їм глибше розкрити свій науковий і творчий потенціал, ділові якості - саме таку мету мають Злети іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХI століття».
    Свій часопис захід розпочинає з 1999 року, коли за ініціативи Міністерства аграрної політики України і Всеукраїнського благодійного фонду підтримки сільської молоді «Надія XXI століття», під егідою Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва, Науково-методичного центру аграрної освіти, Науково-методичного центру з підготовки молодших спеціалістів МінАПУ на базі Національного аграрного університету (м. Київ), вперше було зібрано кращих студентів аграрних вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації. Відтоді захід став традиційним, щорічним.
    Нині черговий IX зліт пройшов на базі Вінницького державного аграрного університету. Заснований 25 років тому, вуз і сьогодні залишається провідним багатопрофільним вищим аграрним навчальним закладом регіону. Він готує кваліфікованих фахівців з 15 спеціальностей. Зараз тут навчається 15 427 студентів, із них 4021 – на стаціонарі, 4351 – заочно. До складу університету входять 4 коледжі та 5 технікумів, де здобувають знання 7055 студентів. Заняття проводять 420 висококваліфікованих викладачів, в тому числі 9 академіків та членів-кореспондентів державних та галузевих академій, 37 докторів наук, 41 професор, 176 кандидатів наук і доцентів. Агроуніверситет славиться в Україні і за її межами своїми науковими школами та оригінальними дослідженнями з рекультивації земель, генетики і селекції сільськогосподарських культур, з використання полімерних композитів та еластомерів у машинобудуванні, економіки сільськогосподарського виробництва у ринкових умовах.
    Цьогоріч у заході взяли участь 350 делегатів із 139 аграрних вузів держави. У тім числі іменні стипендіати Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, ім. М. С. Грушевського, М. О. Посмітного, Симиренка; відмінники навчання.
    «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
    Про значимість події красномовно свідчить той факт, що на урочисте відкриття, яке відбувалося у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського, завітали міністр аграрної політики України Юрій Мельник, голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський та ради - Григорій Заболотний, заступник голови оргкомітету, директор Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва МінАПУ Тетяна Іщенко, керівник науково-методичного центру з підготовки молодих спеціалістів МінАПУ Микола Хоменко, мер м. Вінниці Володимир Гройсман, голова ЦК профспілки працівників АПК Володимир Чепур, генеральний директор Української аграрної конфедерації Алекс Ліссітса, начальник головного управління агропромислового розвитку Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Павліченко.
    За прадавнім українським звичаєм дорогим гостям було вручено хліб-сіль на вишитих рушниках.
    Розпочався IX Зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК XXI століття» із внесення до зали державного прапора України та стягу Вінницького державного аграрного університету.
    Дійство благословив настоятель Храму Стрітення Господнього протоієрей Сергій Говський. А відкрив, на правах господаря, ректор ВДАУ, професор, академік АНВШ, заслужений працівник освіти України Леонід Середа.
    Далі до слова було запрошено міністра аграрної політики України Юрія Мельника. У своєму імпровізованому, не за папірцем, виступі, міністр насамперед подякував керівництву Вінниччини за можливість проведення у надбужанськім краї такого заходу. Він також наголосив, що зліт - це плановий захід міністерства у сфері підвищення рівня фахової освіти майбутніх аграріїв. Юрій Федорович привітав студентів та педагогів Таврійської державної агротехнічної академії, якій рішенням уряду цього ж дня було присвоєно статус університету. Підкреслив, що козирною картою нинішніх студентів є те, що вже сьогодні вони навчаються саме в тих соціально-економічних умовах, в яких їм доведеться працювати, тобто питання адаптації та акліматизації для них будуть мінімальними. Зупинився на європейських тенденціях розвитку села, зокрема, на роботі уряду в означеній царині, аби вітчизняний агропромисловий комплекс був конкурентноздатним, самоокупним та самодостатнім. Міністр вкотре наголосив на необхідності прийняття врешті-решт програми соціально-економічного розвитку сільського господарства і сільських територій, довкола якої вже впродовж 2 років точаться дебати. Адже без створення належних соціально-економічних умов на село просто ніхто не поїде жити і працювати. Вирішенням цього наболілого питання нині опікуються Уряд, міністерство АПУ, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, які переймаються реалізацією державної аграрної політики.
    Юрій Мельник побажав присутнім успішного проведення Зльоту та запевнив, що сільськогосподарське виробництво і життя на селі можуть бути успішними, результативними та ефективними тільки тоді, коли на селі житиме й працюватиме молодь. Зі свого боку аграрний блок уряду та очолюване ним міністерство зроблять усе для того можливе.
    Від імені керівництва краю учасників зібрання привітав голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний.
    Директор Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва Мін АПУ Тетяна Іщенко відзначила Подяками міністерства кращих студентів-аграріїв держави.
    «Лідери АПК XXI століття» оплесками привітали Героїв України, котрі працюють в агропромисловому комплексі та керівників Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств, які зібралися на свою чергову нараду в курортному Хмільнику.
    Присутні традиційно вшанували хвилиною мовчання пам'ять студентів-аграріїв, які загинули, боронячи рідну землю, на фронтах Великої Вітчизняної війни. Іменними стипендіатами Людмилою Горбатюк та Олександром Пекарським від імені загалу було покладено кошик квітів до монументу загиблим воїнам у сквері Козицького.
    «ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
    А далі завирував своїм мистецьким різнобарв’ям концерт художніх колективів Вінницького державного аграрного університету, який підготувала режисерсько-постановча група під орудою заслуженого артиста України Адама Дзюби. Під час дійства особливо вразив залу своїм співом та грою на бандурі лауреат конкурсу «Софійські зорі» Олександр Онуфрійчук.
    Багатьом запам’ятався й вечір знайомств та дискотека у ЦПК «Олімпія».
    А вже наступного дня на юнь чекала напружена робота, обмін думками, дискусії під час проведення засідання об’єднаних студентських рад самоврядування навчальних закладів I-II та III-IV рівнів акредитації, «круглих столів» на теми: «Молодь ВНЗ обирає щасливе майбутнє», «Удосконалення навчально-виховного процесу в аграрних ВНЗ у контексті Болонського процесу: студентське бачення», «Студентське самоврядування—проактивна школа самопідготовки лідерів», «Студентський побут та дозвілля», «Перспективи вирішення агроекологічних проблем», «Ринкові трансформації та розвиток продуктивних сил аграрного сектора України» та ін. Зокрема було обговорено важливі проблеми реформування агропромислового комплексу, студентського самоврядування у вищих навчальних закладах, перспектив студентської молоді в світлі Програми діяльності Кабінету Міністрів України «На зустріч людям», забезпечення єдності розвитку ціннісних орієнтацій, знань та умінь майбутніх спеціалістів-аграріїв, проблеми студентської сім’ї, агроекологічні проблеми, питання економіки, організації і управління аграрним виробництвом, обліку, аудиту і фінансово-кредитних стосунків в аграрному секторі економіки.
    Затим послідувала екскурсія Вінницею із відвіданням обласного краєзнавчого та музею-садиби М.І. Пирогова, ставки Гітлера «Вервольф».
    У п’ятницю, 25 травня студенти побували в Іллінецькому аграрному коледжі, науково-виробничому господарстві «Іллінецьке», смт. Брацлав, у містах Тульчин та Немирів, в останньому, зокрема, ознайомилися з роботою всесвітньовідомої фірми «Nemiroff» та картинною галереєю санаторію «Авангард».
    Ну і, звісно, жоден день, окрім останнього, не обходився без молодіжних дискотек.
    Тож учасники IX зльоту іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК XXI століття» не лише плідно попрацювати, але й дізналися про пам’ятки історії та культури Вінниччини, добре відпочили. Захід був сповнений творчого натхнення, цікавих зустрічей і корисного спілкування.
    Під час підбиття підсумків відзначено Подяками та грошовими преміями найактивніших учасників зібрання. Самі ж учасники ухвалили звернення до молоді України та низку робочих документів. Побачив світ і збірник доповідей зльоту «Лідери АПК XXI століття».
    Федір БЕЖНАР,
    фото Івана Кузнєцова
    м. Вінниця.
    на знімках: під час відкриття зльоту





    Схожі новини
  • Зліт аграрної молоді
  • Лідери АПК ХХІ століття
  • ВІДЗНАЧЕННЯ КРАЩИХ СТУДЕНТІВ АГРАРНОЇ НАУКИ
  • КРАЩИЙ ДИПЛОМ, КРАЩИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ
  • ФАХІВЕЦЬ ДЛЯ АГРОСЕКТОРУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ


«ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
Виявляти кращих студентів аграрних вищих навчальних закладів, допомогти їм глибше розкрити свій науковий і творчий потенціал, ділові якості - саме таку мету мають Злети іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХI століття».
Свій часопис захід розпочинає з 1999 року, коли за ініціативи Міністерства аграрної політики України і Всеукраїнського благодійного фонду підтримки сільської молоді «Надія XXI століття», під егідою Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва, Науково-методичного центру аграрної освіти, Науково-методичного центру з підготовки молодших спеціалістів МінАПУ на базі Національного аграрного університету (м. Київ), вперше було зібрано кращих студентів аграрних вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації. Відтоді захід став традиційним, щорічним.
Нині черговий IX зліт пройшов на базі Вінницького державного аграрного університету. Заснований 25 років тому, вуз і сьогодні залишається провідним багатопрофільним вищим аграрним навчальним закладом регіону. Він готує кваліфікованих фахівців з 15 спеціальностей. Зараз тут навчається 15 427 студентів, із них 4021 – на стаціонарі, 4351 – заочно. До складу університету входять 4 коледжі та 5 технікумів, де здобувають знання 7055 студентів. Заняття проводять 420 висококваліфікованих викладачів, в тому числі 9 академіків та членів-кореспондентів державних та галузевих академій, 37 докторів наук, 41 професор, 176 кандидатів наук і доцентів. Агроуніверситет славиться в Україні і за її межами своїми науковими школами та оригінальними дослідженнями з рекультивації земель, генетики і селекції сільськогосподарських культур, з використання полімерних композитів та еластомерів у машинобудуванні, економіки сільськогосподарського виробництва у ринкових умовах.
Цьогоріч у заході взяли участь 350 делегатів із 139 аграрних вузів держави. У тім числі іменні стипендіати Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, ім. М. С. Грушевського, М. О. Посмітного, Симиренка; відмінники навчання.
«ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
Про значимість події красномовно свідчить той факт, що на урочисте відкриття, яке відбувалося у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського, завітали міністр аграрної політики України Юрій Мельник, голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський та ради - Григорій Заболотний, заступник голови оргкомітету, директор Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва МінАПУ Тетяна Іщенко, керівник науково-методичного центру з підготовки молодих спеціалістів МінАПУ Микола Хоменко, мер м. Вінниці Володимир Гройсман, голова ЦК профспілки працівників АПК Володимир Чепур, генеральний директор Української аграрної конфедерації Алекс Ліссітса, начальник головного управління агропромислового розвитку Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Павліченко.
За прадавнім українським звичаєм дорогим гостям було вручено хліб-сіль на вишитих рушниках.
Розпочався IX Зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК XXI століття» із внесення до зали державного прапора України та стягу Вінницького державного аграрного університету.
Дійство благословив настоятель Храму Стрітення Господнього протоієрей Сергій Говський. А відкрив, на правах господаря, ректор ВДАУ, професор, академік АНВШ, заслужений працівник освіти України Леонід Середа.
Далі до слова було запрошено міністра аграрної політики України Юрія Мельника. У своєму імпровізованому, не за папірцем, виступі, міністр насамперед подякував керівництву Вінниччини за можливість проведення у надбужанськім краї такого заходу. Він також наголосив, що зліт - це плановий захід міністерства у сфері підвищення рівня фахової освіти майбутніх аграріїв. Юрій Федорович привітав студентів та педагогів Таврійської державної агротехнічної академії, якій рішенням уряду цього ж дня було присвоєно статус університету. Підкреслив, що козирною картою нинішніх студентів є те, що вже сьогодні вони навчаються саме в тих соціально-економічних умовах, в яких їм доведеться працювати, тобто питання адаптації та акліматизації для них будуть мінімальними. Зупинився на європейських тенденціях розвитку села, зокрема, на роботі уряду в означеній царині, аби вітчизняний агропромисловий комплекс був конкурентноздатним, самоокупним та самодостатнім. Міністр вкотре наголосив на необхідності прийняття врешті-решт програми соціально-економічного розвитку сільського господарства і сільських територій, довкола якої вже впродовж 2 років точаться дебати. Адже без створення належних соціально-економічних умов на село просто ніхто не поїде жити і працювати. Вирішенням цього наболілого питання нині опікуються Уряд, міністерство АПУ, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, які переймаються реалізацією державної аграрної політики.
Юрій Мельник побажав присутнім успішного проведення Зльоту та запевнив, що сільськогосподарське виробництво і життя на селі можуть бути успішними, результативними та ефективними тільки тоді, коли на селі житиме й працюватиме молодь. Зі свого боку аграрний блок уряду та очолюване ним міністерство зроблять усе для того можливе.
Від імені керівництва краю учасників зібрання привітав голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний.
Директор Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва Мін АПУ Тетяна Іщенко відзначила Подяками міністерства кращих студентів-аграріїв держави.
«Лідери АПК XXI століття» оплесками привітали Героїв України, котрі працюють в агропромисловому комплексі та керівників Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств, які зібралися на свою чергову нараду в курортному Хмільнику.
Присутні традиційно вшанували хвилиною мовчання пам'ять студентів-аграріїв, які загинули, боронячи рідну землю, на фронтах Великої Вітчизняної війни. Іменними стипендіатами Людмилою Горбатюк та Олександром Пекарським від імені загалу було покладено кошик квітів до монументу загиблим воїнам у сквері Козицького.
«ЛІДЕРИ АПК XXI СТОЛІТТЯ» ЗІБРАЛИСЯ У ВІННИЦІ
А далі завирував своїм мистецьким різнобарв’ям концерт художніх колективів Вінницького державного аграрного університету, який підготувала режисерсько-постановча група під орудою заслуженого артиста України Адама Дзюби. Під час дійства особливо вразив залу своїм співом та грою на бандурі лауреат конкурсу «Софійські зорі» Олександр Онуфрійчук.
Багатьом запам’ятався й вечір знайомств та дискотека у ЦПК «Олімпія».
А вже наступного дня на юнь чекала напружена робота, обмін думками, дискусії під час проведення засідання об’єднаних студентських рад самоврядування навчальних закладів I-II та III-IV рівнів акредитації, «круглих столів» на теми: «Молодь ВНЗ обирає щасливе майбутнє», «Удосконалення навчально-виховного процесу в аграрних ВНЗ у контексті Болонського процесу: студентське бачення», «Студентське самоврядування—проактивна школа самопідготовки лідерів», «Студентський побут та дозвілля», «Перспективи вирішення агроекологічних проблем», «Ринкові трансформації та розвиток продуктивних сил аграрного сектора України» та ін. Зокрема було обговорено важливі проблеми реформування агропромислового комплексу, студентського самоврядування у вищих навчальних закладах, перспектив студентської молоді в світлі Програми діяльності Кабінету Міністрів України «На зустріч людям», забезпечення єдності розвитку ціннісних орієнтацій, знань та умінь майбутніх спеціалістів-аграріїв, проблеми студентської сім’ї, агроекологічні проблеми, питання економіки, організації і управління аграрним виробництвом, обліку, аудиту і фінансово-кредитних стосунків в аграрному секторі економіки.
Затим послідувала екскурсія Вінницею із відвіданням обласного краєзнавчого та музею-садиби М.І. Пирогова, ставки Гітлера «Вервольф».
У п’ятницю, 25 травня студенти побували в Іллінецькому аграрному коледжі, науково-виробничому господарстві «Іллінецьке», смт. Брацлав, у містах Тульчин та Немирів, в останньому, зокрема, ознайомилися з роботою всесвітньовідомої фірми «Nemiroff» та картинною галереєю санаторію «Авангард».
Ну і, звісно, жоден день, окрім останнього, не обходився без молодіжних дискотек.
Тож учасники IX зльоту іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК XXI століття» не лише плідно попрацювати, але й дізналися про пам’ятки історії та культури Вінниччини, добре відпочили. Захід був сповнений творчого натхнення, цікавих зустрічей і корисного спілкування.
Під час підбиття підсумків відзначено Подяками та грошовими преміями найактивніших учасників зібрання. Самі ж учасники ухвалили звернення до молоді України та низку робочих документів. Побачив світ і збірник доповідей зльоту «Лідери АПК XXI століття».
Федір БЕЖНАР,
фото Івана Кузнєцова
м. Вінниця.
на знімках: під час відкриття зльоту





Схожі новини
  • Зліт аграрної молоді
  • Лідери АПК ХХІ століття
  • ВІДЗНАЧЕННЯ КРАЩИХ СТУДЕНТІВ АГРАРНОЇ НАУКИ
  • КРАЩИЙ ДИПЛОМ, КРАЩИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ
  • ФАХІВЕЦЬ ДЛЯ АГРОСЕКТОРУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.