Аграрний тиждень. Україна
» » Індонезія змінила вимоги для імпорту сільгосппродукції з України
» » Індонезія змінила вимоги для імпорту сільгосппродукції з України

    Індонезія змінила вимоги для імпорту сільгосппродукції з України


    18 листопада 2016 року Міністерство сільського господарства Індонезії на
    заміну постанови No4 від 17.02.2015 р. прийнято Постанову No55, якою
    запроваджено оновлені правила щодо імпортних вимог для країн-експортерів, в
    т.ч. України.
    Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
    До оновленого переліку товарів увійшли 100 типів сільгосппродукції,
    зокрема: свіжі фрукти (43типи); свіжі овочі (35 типів); зернові культури (7
    типів); горіхи (6 типів); бобові (5 типів); інші (4 типи).
    Головною відмінністю нової редакції постанови є можливість постачання
    продукції без необхідності реєстрації лабораторій у країнах-експортерах. У
    цьому випадку відповідальний державний орган країни-експортера, який
    займається питаннями безпеки харчової продукції, видає сертифікат, що
    гарантує безпечність споживання сільгосппродукції людиною (Food Safety
    Certificate).
    Однак, важливо відзначити, що постанова не вносить жодних змін для країн-
    експортерів, які вже зареєстрували лабораторії для контролю якості
    імпортованої продукції до Індонезії.
    Зокрема, сертифікована індонезійською стороною лабораторія в Україні
    (Одеська державна прикордонна контрольно-токсикологічна лабораторія) є
    єдиним органом, уповноваженим видавати Сертифікат про Аналіз, що є
    обов'язковим товаросупровідним документом для зареєстрованих типів
    сільгосппродукції (16 типів: пшениця, кукурудза, ячмінь, жито, овес, сорго,
    соя, горох, кукурудзяна мука, житня мука, яблука, цибуля, морква, картопля,
    часник, черешня) із зазначенням вмісту пестицидів, мікотоксинів, важких
    металів та бактерій, які не перевищують дозволений рівень.

    //agravery.com





    Схожі новини
  • Україна та Індонезія співпрацюватимуть у сфері безпечності харчових продуктів
  • Українські фрукти, овочі, зерно вийшли на ринок Індонезії
  • Україна скоротила експорт с\г продукції до ЄС
  • Олексій Павленко: Вимоги надавати карантинні сертифікати незаконні
  • За рік "борщовий набір" подорожчав у 2-4 рази - Держкомстат

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Індонезія змінила вимоги для імпорту сільгосппродукції з України


18 листопада 2016 року Міністерство сільського господарства Індонезії на
заміну постанови No4 від 17.02.2015 р. прийнято Постанову No55, якою
запроваджено оновлені правила щодо імпортних вимог для країн-експортерів, в
т.ч. України.
Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.
До оновленого переліку товарів увійшли 100 типів сільгосппродукції,
зокрема: свіжі фрукти (43типи); свіжі овочі (35 типів); зернові культури (7
типів); горіхи (6 типів); бобові (5 типів); інші (4 типи).
Головною відмінністю нової редакції постанови є можливість постачання
продукції без необхідності реєстрації лабораторій у країнах-експортерах. У
цьому випадку відповідальний державний орган країни-експортера, який
займається питаннями безпеки харчової продукції, видає сертифікат, що
гарантує безпечність споживання сільгосппродукції людиною (Food Safety
Certificate).
Однак, важливо відзначити, що постанова не вносить жодних змін для країн-
експортерів, які вже зареєстрували лабораторії для контролю якості
імпортованої продукції до Індонезії.
Зокрема, сертифікована індонезійською стороною лабораторія в Україні
(Одеська державна прикордонна контрольно-токсикологічна лабораторія) є
єдиним органом, уповноваженим видавати Сертифікат про Аналіз, що є
обов'язковим товаросупровідним документом для зареєстрованих типів
сільгосппродукції (16 типів: пшениця, кукурудза, ячмінь, жито, овес, сорго,
соя, горох, кукурудзяна мука, житня мука, яблука, цибуля, морква, картопля,
часник, черешня) із зазначенням вмісту пестицидів, мікотоксинів, важких
металів та бактерій, які не перевищують дозволений рівень.

//agravery.com





Схожі новини
  • Україна та Індонезія співпрацюватимуть у сфері безпечності харчових продуктів
  • Українські фрукти, овочі, зерно вийшли на ринок Індонезії
  • Україна скоротила експорт с\г продукції до ЄС
  • Олексій Павленко: Вимоги надавати карантинні сертифікати незаконні
  • За рік "борщовий набір" подорожчав у 2-4 рази - Держкомстат

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.