Аграрний тиждень. Україна
» » Що загрожує зриву посівної
» » Що загрожує зриву посівної

Що загрожує зриву посівної


Напередодні весняної посівної кампанії 2017 року аграрії та виробники насіння стали заручниками реорганізації державної системи реєстрації та сертифікації насіння й садивного матеріалу.

З моменту припинення діяльності Державної інспекції сільського господарства у грудні 2016 року в Україні повністю припинилось виконання функцій сертифікації насіння і садивного матеріалу. Вказані повноваження були передані Міністерству аграрної політики, на виконання яких Міністерство розпочало процес створення Державного підприємства «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції».

Однак наразі процес сертифікації насіння так і не відновлено, процес створення та уповноваження ДП і всіх його територіальних відділень та лабораторій не завершений, порядок здійснення сертифікації КМУ досі не затверджений, сертифікація насіння, виробленого у 2016 році, не завершена.

Близько третини насіння, необхідного для цьогорічної весняної посівної кампанії, не може бути поставлене агровиробникам.





Схожі новини
  • Аграрії б'ють на сполох: ситуація з насінням критична
  • Торік випробувальними лабораторіями проведено аналіз понад 574 тис. проб насіння
  • Сформовано Державний реєстр виробників насіння і садивного матеріалу
  • Дніпропетровщина буде забезпечена насінням на 100%
  • Кількість неякісного посівного матеріалу на українському ринку зменшилася на 25%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.