Українські пивовари в січні 2017 року скоротили виробництво пива на 11,7% в порівнянні з січнем минулого року ― до 7,1 млн декалітрів, що є історичним мінімумом України за останні десять років.
Про це згідно з даними галузевої компанії з виробництва пива, безалкогольних напоїв і мінеральних вод «Укрпиво» повідомляє UBR.
«Згідно з експертною оцінкою "Укрпиво", виробництво пива в січні 2017 року скоротилося на 11,7% до аналогічного періоду минулого року ― до 7,1 млн дал. Тим самим січень 2017 року показав історичний мінімум в виробництві пива за останні десять років», ― йдеться в повідомленні.
За даними компанії, обсяги виробництва солоду в січні поточного року зменшилися на 9,7% ― до 20,7 тис. тонн.
Згідно з повідомленням, в несезонний період ― з листопада 2016 року по січень 2017 року ― вітчизняні пивовари виробили 31,7 млн дал пива проти 35,5 млн дал за аналогічний період минулого року.
«Тим самим, падіння виробництва пива в несезонний період склало ті ж 11,7%. Іншими словами, порівняння виробництва пива в період, коли на попит практично не впливає температурний фактор, дає можливість більш точно оцінити взаємозв'язок економічної складової і перспектив пивоварного бізнесу», ― пояснили в компанії.