Нідерланди і Україна починають дослідження разом з FoodTechLink ринків сусідніх з Україною держав на предмет можливостей збуту продуктів переробки картоплі. Дослідження буде завершено через півроку.
Про це повідомила радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Каролін Спаанс, пише «Пропозиція».
Також вона зауважила, що багато голландських компаній пропонують українським аграріям технології доопрацювання, глибокої переробки та зберігання картоплі. На них є сенс звернути особливу увагу, адже це ультрасучасні досягнення.
Спаанс висловила сумніви, що в ЄС буде попит на сиру українську картоплю, навіть якщо державі якимось чином вдасться зняти карантин. А ось на продукти переробки картоплі ці обмеження не поширюються.
«Саме в цій області Україна має дивовижний потенціал. До речі, коли я приїхала сюди, то була відверто здивована, що Україна досі є нетто-імпортером крохмалю», ― зазначила вона.
За словами радника, між країнами в картоплярстві вже зараз діє проект з підтримки бізнесу, зосереджений на тому, щоб допомогти українським аграріям досягти високої якості продукції, щоб вона стала конкурентоспроможною на зовнішніх ринках.
В рамках цього проекту здійснювалася передача українським аграріям передових знань про хвороби цієї культури, технології її вирощування і живлення.
Спаанс додала, що голландські експерти вже провели ряд тематичних тренінгів для українських картоплярів, за матеріалами яких було видано довідник на тему шкідників і хвороб картоплі. Наразі цей проект добігає кінця.
//propozitsiya.com/niderlandy-pomogut-ukraine-v-nalazhivanii-sbyta-produktov-kartofelepererabotki