Аграрний тиждень. Україна
» » Овочі стрімко дорожчають
» » Овочі стрімко дорожчають

Овочі стрімко дорожчають


За повідомленням Аналітичного департаменту УАК, за другу декаду квітня ціни на основні овочі борщового набору суттєво підскочили – в цілому подорожчання склало 31,5%. Про це свідчать дані моніторингу Держстату, повідомляє Українська аграрна конфедерація.
Найбільше подорожчала капуста – на 57,6% (до 6,65 грн/кг). Втім, решта овочів також не сильно відстали – морква підскочила в ціні на 43,1% (до 6,77 грн/кг), цибуля – на 36,1% (до 5,28 грн/кг), буряк – на 23,8% (до 5,25 грн/кг), картопля – на 7,8% (до 6,80 грн/кг).
«Вгору ціни на ринку плодовоовочевої продукції штовхає доволі непроста ситуація – до скорочення запасів продукції через сезонність в середині квітня додались і несприятливі погодні умови, помітно ускладнивши логістику та зробивши поставки овочів на ринки нестабільними», - пояснює Дмитро Дейна, аналітик Української аграрної конфедерації.





Схожі новини
  • В Україні здорожчали овочі, а окремі продукти здешевшали
  • В Україні в 2013 році суттєво подорожчали овочі
  • Фермери підвищили ціни на овочі, щоб компенсувати втрати урожаю - експерт
  • Овочі "борщового набору" у березні можуть подешевшати на 20% - М.Колесник
  • Експерти: у 2011-2012 рр. збитки від вирощування картоплі та овочів досягнуть 2,5млрд.грн.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.