Аграрний тиждень. Україна
» » «АГРО-2007»
» » «АГРО-2007»

    «АГРО-2007»


    12-16 червня у Національному комплексі «Експоцентр України» в м. Києві відбулася чергова виставка-ярмарок «АГРО-2007». Ще на підходах до виставкового центру впадали в око масштаби заходу. Відкриті майданчики заполонили зразки новітньої сільськогосподарської техніки та обладнання.
    «АГРО-2007»
    З кожним роком Міжнародна виставка-ярмарок «АГРО» стає все більш яскравою зустріччю аграріїв в Україні і привертає дедалі більше учасників та відвідувачів. Кількість учасників у порівнянні з 2004 роком збільшилася на 60% – в ній взяли участь близько 2000 товаровиробників.
    Авторитет виставки зростає не лише в Україні, а й за її межами. Нині представили свою продукцію близько 100 компаній із 20 країн світу. Вітчизняні та зарубіжні промисловці розташували свої експозиції на площі понад 54 кв. метри у 17 павільйонах та на відкритих майданчиках Експоцентру.
    Відкриття оглядової частини заходу розпочалося виступом Президента України Віктора Ющенка. Віктор Андрійович зазначив, що «АГРО-2007» – одна з найбільших промислових акцій у державі, яка готова прийняти близько 500 тисяч відвідувачів. Він подякував організаторам за гостинний прийом іноземних учасників з Голландії, Німеччини, Данії, Італії, Туреччини та інших країн близького та далекого зарубіжжя. Президент також відзначив, що Україна сьогодні має виняткову можливість повернути собі славу Європейської житниці. «У нас багата історія і висока культура вмілого господарювання на землі. – підкреслив Президент. – Нині українське село переживає великий ренесанс, відбувається серйозна зміна політики в ключовому для сільського господарства питанні – питанні землі, власності і організації земельного ринку. Перші системні дії у справі аграрної реформи дають підставу сподіватися, що справжній розквіт українського села ще попереду». Віктор Ющенко констатував, що галузь розвивається стабільно, показники її зростають. За його словами, у сільському господарстві сьогодні працює понад 5 млрд. гривень кредитних ресурсів, що майже на одну восьму більше, ніж у минулому році, зросли іноземні інвестиції – на перше квітня поточного року вони склали 400 млн. доларів. «Аграрний сектор є одним із ключових важелів розвитку національної економіки, – сказав пан Ющенко, – це, практично, єдина галузь нашої економіки, яка має потужний потенціал». Він також зазначив, що в аграрному секторі наявні достатні ресурси й унікальні можливості для впровадження нових технологій.
    Також ХІХ Міжнародну агропромислову виставку-ярмарок «Агро-2007» відвідали віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута, міністр аграрної політики Юрій Мельник та інші високопосадовці. Почесні гості ознайомилися з експозицією «Загальнодержавна комплексна програма розвитку українського села на період до 2015 року», оглянули сільськогосподарську техніку вітчизняного виробництва ТОВ НВП «Білоцерків МАЗ», ВАТ «Харківський тракторний завод», ВАТ «Червона зірка», ТОВ «Укравтозапчастина», НВО «Восход».

    Керівникам держави і АПК було продемонстровано сучасну систему крапельного зрошування та обладнання для виробництва біопалива, після чого гості ознайомилися з експозицією тваринництва, бджільництва та рибного господарства.
    Під час кінноспортивного свята кращим конезаводам України було передано племінних коней в рамках виконання державної програми з підтримки розвитку конярства.
    Варто віддати належне організаторам заходу – Міністерству аграрної політики України, Міністерству промислової політики України, Українській академії аграрних наук та організатору-розпоряднику – Українському виставково-організаційному центру – завдяки насиченій діловій програмі виставка перетворилася у грандіозний бізнес-форум. У його рамках українські та іноземні міністерства, комітети, посольства, асоціації, компанії проводили конференції, семінари, наради, засідання «круглих столів».
    Під час роботи виставки відбувся другий Міжнародний форум з питань ведення рентабельного високоефективного сільськогосподарського виробництва. Кращі фахівці сільського господарства обговорювали питання, які охоплюють різні аспекти діяльності галузі, а саме: стан і перспективи розвитку аграрного сектора України, державні програми підтримки села, стан, тенденції та перспективи розвитку ринку техніки для агропромислового комплексу, лізингові програми розвитку вітчизняного машинобудування, провідні світові технології оптимального обробітку ґрунту, сучасні методики діагностування та принципи профілактики захворювання тварин та птиці, перспективи розвитку плодоовочевого бізнесу в Україні, навчання в аграрних вузах тощо.
    Щоденно проводилися майстер-класи від корпорації «Агро-Союз» за темами: рослинництво, свинарство, молочне господарство, менеджмент. Їх відвідали 1906 фахівців із усіх регіонів України та іноземних держав.
    Тепер – про деякі експозиції.
    Рослинництво
    Підприємства, що займаються плодоовочівництвом, насінництвом, агрохімією, вирощуванням рослин та доглядом за ними, крім традиційного павільйону № 4, зайняли ще й павільйон № 6. Серед великого числа експозицій вирізнялися стенди «Нібулону», Асоціації «Буряководи України», «Дельта-Агро», «Дукату», ВАТ «Єврохім», Корпорації «Кукурудза України».
    Для фахівців проводилися тематичні семінари, конференції, бізнес-класи. Цікавими новинками у сфері захисту рослин, їх живлення, мікробіології, зрошувальних технологій, біотехнологій поділилися науковці різних вітчизняних навчально-дослідних закладів та гості з інших країн.
    «АГРО-2007»
    Тваринництво та рибна промисловість
    Свої площі розширила галузь тваринництва (4, 6, 8, 12 павільйони). Спеціалізована виставка тваринництва та ветеринарної медицини «ANIMAL'EX-2007» розташувалася в павільйоні № 12 та в додатковому павільйоні № 8, також на відкритих майданчиках, де демонструвалося обладнання для тваринництва та живі тварини (велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози, птахи тощо). Відвідувачі отримали можливість не тільки ознайомитися із досягненнями галузі, а й придбати худобу будь-якої із представлених порід. Яскравими були експозиції «Миронівського хлібокомбінату«Гермеса», ТОВ «Укравіт», «Цеоліту», «Укрветсоюзу», Інституту ветеринарної медицини, ТОВ «Агро-Віта», «Еколаба», «М'ясного скотарства» та інших. Цікаво заявило про себе «ВО ТЕХНА» – лідера серед розробників і виробників кліткових конструкцій та обладнання для промислового птахівництва. Підприємство представило кліткове обладнання для утримання курей-несучок промислового стада п'яти модифікацій – ремонтного молодняку, курчат, бройлерів, утримання батьківського стада тощо.
    Варто відзначити чудовий стенд ВАТ племптахорадгоспу «Придніпровський». Господарство, очолюване чарівною жінкою Наталією Вермієнко, знамените не тільки на рідній Херсонщині – марку «Придніпровського» знають в Криму, і в Одесі, у Полтаві та Кіровограді, Дніпропетровську і Запоріжжі. «АГРО-2007» для підприємства – шлях до встановлення нових ділових стосунків. Представили свою продукцію і десятки підприємств та приватних пасічників, що займаються бджільництвом.

    Біля відкритих басейнів у павільйоні № 10 розташувалася виставка рибного господарства та риболовлі. Тут відвідувачі могли побачити розмаїття риби та рибної продукції, дізнатися про використання нових технологій у рибопромислі та переробки риби.
    Техніка та сільгоспобладнання
    Експозиції сільськогосподарської техніки, як завжди, вражали масштабами та асортиментом представленої продукції. Підприємства презентували габаритну та малогабаритну техніку для всього комплексу рільничих робіт. спеціальний майданчик було відведено для представлення технології виробництва біопалива. Особливо помітними були експозиції ПП «Біодизель-Дніпро», Ніжинського механічного заводу, ТОВ «Агромак», АТ «Київ-Атлантик Україна» «Райза», «Агро-Союзу», Харківського тракторного заводу, «Гомсільмашу».
    Харчова та переробна промисловість
    Багато гостей збирали й стенди харчової та переробної промисловості регіонів, які розташувалися у 7 та 9 павільйонах. Смачні ковбаси, нові види олії, масла, сирів та іншої харчової продукції не тільки милували око відвідувачів, їх можна було скуштувати та придбати. Особливо приємно здивували відвідувачів стенди ТОВ «Від фермера», «Сири Бурлука», «Тульчинм'ясо».
    Грибна індустрія
    ІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Грибна індустрія» розміщувалась в павільйоні № 17. Хоча відвідувачів тут спостерігалося не дуже багато, стенди учасників були не менш цікавими. З-поміж інших відзначилися експозиції ТОВ «Грибник», «Агроекспо», «Дисконт» та інші.
    Замість висновку
    Загалом мети заходу – розширення та започаткування нових бізнесових контактів, знайомство з інноваціями в галузі – досягнуто. Попри надмірну спеку та пов'язану із засухою напругу, відвідувачі й учасники виставки отримали змогу придбати необхідну продукцію, встановити ділові зв'язки та познайомитися із новітніми технологіями тощо. Отже «АГРО-2007» – експозиція, яка і цього року підтвердила репутацію найпомітнішого і вагомого аграрного заходу в Україні. Залишається сподіватися, що продемонстровані надбання та обмін досвідом сприятимуть подальшому розвитку галузі.


    Оксана ШАПОВАЛ





    Схожі новини
  • Сьогодні відкриється XXIV Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2012"
  • XXIV Міжнародна агропромислова виставка Агро – 2012
  • «Агро-2007»
  • ТВАРИННИЦТВО НА «АГРО-2007»
  • АГРО-2007

  • Комментарі


    wink

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«АГРО-2007»


12-16 червня у Національному комплексі «Експоцентр України» в м. Києві відбулася чергова виставка-ярмарок «АГРО-2007». Ще на підходах до виставкового центру впадали в око масштаби заходу. Відкриті майданчики заполонили зразки новітньої сільськогосподарської техніки та обладнання.
«АГРО-2007»
З кожним роком Міжнародна виставка-ярмарок «АГРО» стає все більш яскравою зустріччю аграріїв в Україні і привертає дедалі більше учасників та відвідувачів. Кількість учасників у порівнянні з 2004 роком збільшилася на 60% – в ній взяли участь близько 2000 товаровиробників.
Авторитет виставки зростає не лише в Україні, а й за її межами. Нині представили свою продукцію близько 100 компаній із 20 країн світу. Вітчизняні та зарубіжні промисловці розташували свої експозиції на площі понад 54 кв. метри у 17 павільйонах та на відкритих майданчиках Експоцентру.
Відкриття оглядової частини заходу розпочалося виступом Президента України Віктора Ющенка. Віктор Андрійович зазначив, що «АГРО-2007» – одна з найбільших промислових акцій у державі, яка готова прийняти близько 500 тисяч відвідувачів. Він подякував організаторам за гостинний прийом іноземних учасників з Голландії, Німеччини, Данії, Італії, Туреччини та інших країн близького та далекого зарубіжжя. Президент також відзначив, що Україна сьогодні має виняткову можливість повернути собі славу Європейської житниці. «У нас багата історія і висока культура вмілого господарювання на землі. – підкреслив Президент. – Нині українське село переживає великий ренесанс, відбувається серйозна зміна політики в ключовому для сільського господарства питанні – питанні землі, власності і організації земельного ринку. Перші системні дії у справі аграрної реформи дають підставу сподіватися, що справжній розквіт українського села ще попереду». Віктор Ющенко констатував, що галузь розвивається стабільно, показники її зростають. За його словами, у сільському господарстві сьогодні працює понад 5 млрд. гривень кредитних ресурсів, що майже на одну восьму більше, ніж у минулому році, зросли іноземні інвестиції – на перше квітня поточного року вони склали 400 млн. доларів. «Аграрний сектор є одним із ключових важелів розвитку національної економіки, – сказав пан Ющенко, – це, практично, єдина галузь нашої економіки, яка має потужний потенціал». Він також зазначив, що в аграрному секторі наявні достатні ресурси й унікальні можливості для впровадження нових технологій.
Також ХІХ Міжнародну агропромислову виставку-ярмарок «Агро-2007» відвідали віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута, міністр аграрної політики Юрій Мельник та інші високопосадовці. Почесні гості ознайомилися з експозицією «Загальнодержавна комплексна програма розвитку українського села на період до 2015 року», оглянули сільськогосподарську техніку вітчизняного виробництва ТОВ НВП «Білоцерків МАЗ», ВАТ «Харківський тракторний завод», ВАТ «Червона зірка», ТОВ «Укравтозапчастина», НВО «Восход».

Керівникам держави і АПК було продемонстровано сучасну систему крапельного зрошування та обладнання для виробництва біопалива, після чого гості ознайомилися з експозицією тваринництва, бджільництва та рибного господарства.
Під час кінноспортивного свята кращим конезаводам України було передано племінних коней в рамках виконання державної програми з підтримки розвитку конярства.
Варто віддати належне організаторам заходу – Міністерству аграрної політики України, Міністерству промислової політики України, Українській академії аграрних наук та організатору-розпоряднику – Українському виставково-організаційному центру – завдяки насиченій діловій програмі виставка перетворилася у грандіозний бізнес-форум. У його рамках українські та іноземні міністерства, комітети, посольства, асоціації, компанії проводили конференції, семінари, наради, засідання «круглих столів».
Під час роботи виставки відбувся другий Міжнародний форум з питань ведення рентабельного високоефективного сільськогосподарського виробництва. Кращі фахівці сільського господарства обговорювали питання, які охоплюють різні аспекти діяльності галузі, а саме: стан і перспективи розвитку аграрного сектора України, державні програми підтримки села, стан, тенденції та перспективи розвитку ринку техніки для агропромислового комплексу, лізингові програми розвитку вітчизняного машинобудування, провідні світові технології оптимального обробітку ґрунту, сучасні методики діагностування та принципи профілактики захворювання тварин та птиці, перспективи розвитку плодоовочевого бізнесу в Україні, навчання в аграрних вузах тощо.
Щоденно проводилися майстер-класи від корпорації «Агро-Союз» за темами: рослинництво, свинарство, молочне господарство, менеджмент. Їх відвідали 1906 фахівців із усіх регіонів України та іноземних держав.
Тепер – про деякі експозиції.
Рослинництво
Підприємства, що займаються плодоовочівництвом, насінництвом, агрохімією, вирощуванням рослин та доглядом за ними, крім традиційного павільйону № 4, зайняли ще й павільйон № 6. Серед великого числа експозицій вирізнялися стенди «Нібулону», Асоціації «Буряководи України», «Дельта-Агро», «Дукату», ВАТ «Єврохім», Корпорації «Кукурудза України».
Для фахівців проводилися тематичні семінари, конференції, бізнес-класи. Цікавими новинками у сфері захисту рослин, їх живлення, мікробіології, зрошувальних технологій, біотехнологій поділилися науковці різних вітчизняних навчально-дослідних закладів та гості з інших країн.
«АГРО-2007»
Тваринництво та рибна промисловість
Свої площі розширила галузь тваринництва (4, 6, 8, 12 павільйони). Спеціалізована виставка тваринництва та ветеринарної медицини «ANIMAL'EX-2007» розташувалася в павільйоні № 12 та в додатковому павільйоні № 8, також на відкритих майданчиках, де демонструвалося обладнання для тваринництва та живі тварини (велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози, птахи тощо). Відвідувачі отримали можливість не тільки ознайомитися із досягненнями галузі, а й придбати худобу будь-якої із представлених порід. Яскравими були експозиції «Миронівського хлібокомбінату«Гермеса», ТОВ «Укравіт», «Цеоліту», «Укрветсоюзу», Інституту ветеринарної медицини, ТОВ «Агро-Віта», «Еколаба», «М'ясного скотарства» та інших. Цікаво заявило про себе «ВО ТЕХНА» – лідера серед розробників і виробників кліткових конструкцій та обладнання для промислового птахівництва. Підприємство представило кліткове обладнання для утримання курей-несучок промислового стада п'яти модифікацій – ремонтного молодняку, курчат, бройлерів, утримання батьківського стада тощо.
Варто відзначити чудовий стенд ВАТ племптахорадгоспу «Придніпровський». Господарство, очолюване чарівною жінкою Наталією Вермієнко, знамените не тільки на рідній Херсонщині – марку «Придніпровського» знають в Криму, і в Одесі, у Полтаві та Кіровограді, Дніпропетровську і Запоріжжі. «АГРО-2007» для підприємства – шлях до встановлення нових ділових стосунків. Представили свою продукцію і десятки підприємств та приватних пасічників, що займаються бджільництвом.

Біля відкритих басейнів у павільйоні № 10 розташувалася виставка рибного господарства та риболовлі. Тут відвідувачі могли побачити розмаїття риби та рибної продукції, дізнатися про використання нових технологій у рибопромислі та переробки риби.
Техніка та сільгоспобладнання
Експозиції сільськогосподарської техніки, як завжди, вражали масштабами та асортиментом представленої продукції. Підприємства презентували габаритну та малогабаритну техніку для всього комплексу рільничих робіт. спеціальний майданчик було відведено для представлення технології виробництва біопалива. Особливо помітними були експозиції ПП «Біодизель-Дніпро», Ніжинського механічного заводу, ТОВ «Агромак», АТ «Київ-Атлантик Україна» «Райза», «Агро-Союзу», Харківського тракторного заводу, «Гомсільмашу».
Харчова та переробна промисловість
Багато гостей збирали й стенди харчової та переробної промисловості регіонів, які розташувалися у 7 та 9 павільйонах. Смачні ковбаси, нові види олії, масла, сирів та іншої харчової продукції не тільки милували око відвідувачів, їх можна було скуштувати та придбати. Особливо приємно здивували відвідувачів стенди ТОВ «Від фермера», «Сири Бурлука», «Тульчинм'ясо».
Грибна індустрія
ІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Грибна індустрія» розміщувалась в павільйоні № 17. Хоча відвідувачів тут спостерігалося не дуже багато, стенди учасників були не менш цікавими. З-поміж інших відзначилися експозиції ТОВ «Грибник», «Агроекспо», «Дисконт» та інші.
Замість висновку
Загалом мети заходу – розширення та започаткування нових бізнесових контактів, знайомство з інноваціями в галузі – досягнуто. Попри надмірну спеку та пов'язану із засухою напругу, відвідувачі й учасники виставки отримали змогу придбати необхідну продукцію, встановити ділові зв'язки та познайомитися із новітніми технологіями тощо. Отже «АГРО-2007» – експозиція, яка і цього року підтвердила репутацію найпомітнішого і вагомого аграрного заходу в Україні. Залишається сподіватися, що продемонстровані надбання та обмін досвідом сприятимуть подальшому розвитку галузі.


Оксана ШАПОВАЛ





Схожі новини
  • Сьогодні відкриється XXIV Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2012"
  • XXIV Міжнародна агропромислова виставка Агро – 2012
  • «Агро-2007»
  • ТВАРИННИЦТВО НА «АГРО-2007»
  • АГРО-2007

  • Комментарі


    wink

    Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.