В Україні у травні може бути незначне подорожчання м’яса, яловичини на 1-1,5 гривні, а курятини — на 1 гривню. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
«Якщо ми говоримо про м’ясо, то в принципі м’ясо, та ж сама яловичина і так має вже високу ціну. Але може ще трохи дорожчати, але це буде незначне подорожчання. На травень може бути на 1 — 1,5 гривні ріст», — сказав Олексій Дорошенко.
Також він зауважив, що ціна на свинину в найближчі півтора року буде досить невизначена.
Він також зазначив, що курятина може зрости на 50-70 копійок, на 1 гривню за місяць.
«Тут такий ріст цін буде продовжуватись ще протягом всього року. Незначно, але буде зростати», — зауважив Олексій Дорошенко.
Він також розповів про те, що ціна на хліб, як і на борошно буде більш-менш стабільною, а ціни на такі овочі, як помідори та огірки, знизяться.
«Ціни, наприклад, на помідори і огірки зараз падають... зараз пішли просто грунтові овочі», — відзначив експерт.
Щодо молочних продуктів, Олексій Дорошенко висловив думку, що ціна залишиться незмінною, за винятком вершкового масла.
«Вершкове масло знизилось на гривню в ціні, при тому оптовики почали його закупляти на 25 відсотків дешевше», — наголосив Олексій Дорошенко.
//pigua.info/