Аграрний тиждень. Україна
» » Цінові несподіванки
» » Цінові несподіванки

    Цінові несподіванки


    Цінові несподіванкиНе дивлячись на завершення основних «пікнікових» днів у травні, ціна на ринку живця залишається на високому рівні. Так, минулого тижня середньоринкова позначка сягнула 40,1 грн/кг, а з початку другої половини місяця очікуваного послаблення цін не сталося. Навпаки, закупівельні ціни на живець свиней І-ї категорії переважно варіюють в межах 40-41 грн/кг, подекуди навіть озвучують і вищі ціни.

    Проте основний чинник, що стимулює здороження — не споживчий попит, а нестача свиней забійних кондицій і, відповідно, сильніша конкуренція між переробниками.

    Роздрібна торгівля, за відгуками останніх, реагує досить негативно на нові ціни: по мірі їх зростання, споживча активність послаблюється. Враховуючи, посилену дію нового «драйвера» ціни, — дефіциту свинини живою вагою — закупівельники не беруться давати однозначні прогнози подальшому розвитку цінової ситуації. Одні очікують стабілізації цін чи їх послаблення, інші — підйому ближче до кінця місяця. Тому те, якою буде подальша цінова динаміка залежатиме від того, на скільки відчутним буде дефіцит свиней та від того, на скільки скоротиться попит на дорожчу свинину.

    Рітейл

    Цінові несподіванкиТак, за перші два тижні травня ціни на свинину в роздрібній торгівлі відчутно зросли. Так, свинячі стейк, стегно та ошийок додали в ціні понад 5%. Середня ціна вирізки зазнала помірнішого зростання — плюс 2,5%. Тим не менш ціна цієї частини найвища з усього асортименту традиційних відрубів та станом на кінець 19-го тижня склала 123,5 грн/кг. Аналогічний приріст цін на 2,5% на полицях супермаркетів торкнувся грудинки та тазостегнової частини. Тож на початку другої декади травня вони коштували 83,4 грн/кг та 94,6 грн/кг, відповідно. Свиняча лопатка з кінця квітня подорожчала на 4,4% — до 85,7 грн/кг. Ціна кілограму свинячого фаршу склала 67,7 грн/кг, що на 4,1% чи 2,65 грн/кг дорожче ніж двома тижнями раніше. Найбільше зросла ціна корейки (+7,2% у порівнянні з кінцем 17-го тижня), тож в середньому кілограм цієї частини в мережах роздрібної торгівлі коштує 107,5 грн/кг.

    Зазначимо, що за аналогічний період роздрібні ціни на інші види м’яса не зазнали кардинальних змін. Так, ціна курятини залишилася практично незмінною (за винятком курячого фаршу, який подорожчав на 3 грн/кг — до 60,15 грн/кг в середньому), а середня ціна яловичини на полицях супермаркетів навіть понизилась в межах 1%.

    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Цінові несподіванки


Цінові несподіванкиНе дивлячись на завершення основних «пікнікових» днів у травні, ціна на ринку живця залишається на високому рівні. Так, минулого тижня середньоринкова позначка сягнула 40,1 грн/кг, а з початку другої половини місяця очікуваного послаблення цін не сталося. Навпаки, закупівельні ціни на живець свиней І-ї категорії переважно варіюють в межах 40-41 грн/кг, подекуди навіть озвучують і вищі ціни.

Проте основний чинник, що стимулює здороження — не споживчий попит, а нестача свиней забійних кондицій і, відповідно, сильніша конкуренція між переробниками.

Роздрібна торгівля, за відгуками останніх, реагує досить негативно на нові ціни: по мірі їх зростання, споживча активність послаблюється. Враховуючи, посилену дію нового «драйвера» ціни, — дефіциту свинини живою вагою — закупівельники не беруться давати однозначні прогнози подальшому розвитку цінової ситуації. Одні очікують стабілізації цін чи їх послаблення, інші — підйому ближче до кінця місяця. Тому те, якою буде подальша цінова динаміка залежатиме від того, на скільки відчутним буде дефіцит свиней та від того, на скільки скоротиться попит на дорожчу свинину.

Рітейл

Цінові несподіванкиТак, за перші два тижні травня ціни на свинину в роздрібній торгівлі відчутно зросли. Так, свинячі стейк, стегно та ошийок додали в ціні понад 5%. Середня ціна вирізки зазнала помірнішого зростання — плюс 2,5%. Тим не менш ціна цієї частини найвища з усього асортименту традиційних відрубів та станом на кінець 19-го тижня склала 123,5 грн/кг. Аналогічний приріст цін на 2,5% на полицях супермаркетів торкнувся грудинки та тазостегнової частини. Тож на початку другої декади травня вони коштували 83,4 грн/кг та 94,6 грн/кг, відповідно. Свиняча лопатка з кінця квітня подорожчала на 4,4% — до 85,7 грн/кг. Ціна кілограму свинячого фаршу склала 67,7 грн/кг, що на 4,1% чи 2,65 грн/кг дорожче ніж двома тижнями раніше. Найбільше зросла ціна корейки (+7,2% у порівнянні з кінцем 17-го тижня), тож в середньому кілограм цієї частини в мережах роздрібної торгівлі коштує 107,5 грн/кг.

Зазначимо, що за аналогічний період роздрібні ціни на інші види м’яса не зазнали кардинальних змін. Так, ціна курятини залишилася практично незмінною (за винятком курячого фаршу, який подорожчав на 3 грн/кг — до 60,15 грн/кг в середньому), а середня ціна яловичини на полицях супермаркетів навіть понизилась в межах 1%.

Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.