Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт свинячих субродуктів росте, а імпорт падає
» » Експорт свинячих субродуктів росте, а імпорт падає

    Експорт свинячих субродуктів росте, а імпорт падає


    За підсумками січня-квітня 2017-го року Україна імпортувала менше свинячих субпродуктів та сала, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас, обсяги експорту цих товарних груп, навпаки, перевищують показники 2016-го за відповідні місяці.

    Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані митної статистики.

    Так, за аналізований період обсяги експорту морожених свинячих субпродуктів (ніг, вух, голів та ін.) до В’єтнаму (51%) та Гонконгу (44%) зросли на 75%, а валютні надходження від таких торгових операцій — у 2,7 разів. При цьому імпорт відповідної категорії продуктів скоротився на 19,2% у натуральному вимірі та на 20% у грошовому еквіваленті. Тож за підсумками січня-квітня до України з країн Європи завезли 2,1 тис. т свинячих субпродуктів, що на 28,6% менше ніж експортували.

    Проте такого перевищення було недостатньо, щоб вибороти звання нето-експортера свинячих субпродуктів через вагомі обсяги поставок свинячої мороженої печінки. Втім, надходження такої сировини цьогоріч скоротилося більш ніж на 40% — до 3,9 тис. т сукупною вартістю 1,8 млн дол. США.

    Хоча по зовнішній торгівлі свинячим жиром Україна залишається «в мінусі» (імпортували 11,2 тис. т, а експортували 14,7 т), проте Грузія та Казахстан проявляють зацікавленість в українській продукції. Тому за першу третину 2017-го за кордон поставили на 10% більше ніж у відповідний період 2016-го, а сукупна вартість відвантаженого зросла більш ніж вполовину — до 15,6 тис. дол. США.

    Нагадаємо, що за січень-квітень на внутрішній ринок надійшло 0,7 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини, що вдвічі поступається обсягам м’ясної сировини, завезеним у відповідний період 2016-го.

    Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Крім того, об’єднання виступає організатором освітніх та інших галузевих подій, наприкладКонгресу «Прибуткове свинарство».





    Схожі новини
  • Україна активізувала експорт свинини — АСУ
  • Експорт свинячих субпродуктів зріс удвічі
  • Ринок живця: три кроки назад, «стрибок» вперед
  • Україна експортувала свинини на $2 млн
  • Україна «втримала» звання нетто-експортера свинини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фотозвіти
Новини техніки
Рослинництво
Тваринництво
Відео

Експорт свинячих субродуктів росте, а імпорт падає


За підсумками січня-квітня 2017-го року Україна імпортувала менше свинячих субпродуктів та сала, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас, обсяги експорту цих товарних груп, навпаки, перевищують показники 2016-го за відповідні місяці.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані митної статистики.

Так, за аналізований період обсяги експорту морожених свинячих субпродуктів (ніг, вух, голів та ін.) до В’єтнаму (51%) та Гонконгу (44%) зросли на 75%, а валютні надходження від таких торгових операцій — у 2,7 разів. При цьому імпорт відповідної категорії продуктів скоротився на 19,2% у натуральному вимірі та на 20% у грошовому еквіваленті. Тож за підсумками січня-квітня до України з країн Європи завезли 2,1 тис. т свинячих субпродуктів, що на 28,6% менше ніж експортували.

Проте такого перевищення було недостатньо, щоб вибороти звання нето-експортера свинячих субпродуктів через вагомі обсяги поставок свинячої мороженої печінки. Втім, надходження такої сировини цьогоріч скоротилося більш ніж на 40% — до 3,9 тис. т сукупною вартістю 1,8 млн дол. США.

Хоча по зовнішній торгівлі свинячим жиром Україна залишається «в мінусі» (імпортували 11,2 тис. т, а експортували 14,7 т), проте Грузія та Казахстан проявляють зацікавленість в українській продукції. Тому за першу третину 2017-го за кордон поставили на 10% більше ніж у відповідний період 2016-го, а сукупна вартість відвантаженого зросла більш ніж вполовину — до 15,6 тис. дол. США.

Нагадаємо, що за січень-квітень на внутрішній ринок надійшло 0,7 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини, що вдвічі поступається обсягам м’ясної сировини, завезеним у відповідний період 2016-го.

Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 35 господарств, маточне поголів’я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Крім того, об’єднання виступає організатором освітніх та інших галузевих подій, наприкладКонгресу «Прибуткове свинарство».





Схожі новини
  • Україна активізувала експорт свинини — АСУ
  • Експорт свинячих субпродуктів зріс удвічі
  • Ринок живця: три кроки назад, «стрибок» вперед
  • Україна експортувала свинини на $2 млн
  • Україна «втримала» звання нетто-експортера свинини

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2020 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    Август 2022    »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031