Під час , який відбувся днями у Києві виробники свинини і м’ясопереробники обговорили умови роботи на ринку.
За словами учасника дискусії, директора ТОВ «Прилуки-ГарантБуд» Дмитра Рожка, розмова видалася конструктивною, проте говорити ще є про що:
«Як на мене дискусія була дуже вдалою. До обговорення доєдналися ті, кому не байдужа нормальна робота ринку, хто готовий шукати консенсус.
Я переконаний, що це не останній круглий стіл щодо цього питання. Обговорювати ще є що. А враховуючи те, що всі, хто працює на ринку — в одній „упряжці", то до дискусії треба залучати і рітейл, почути думку представників цього сегменту».
Крім того, пан Рожко наголосив на важливості переходу до розрахунку за забійною вагою свиней з урахуванням якості туш. На його думку, така методика перевірки якості м’яса стимулюватиме виробника до покращення якості продукції, а переробникові забезпечить роботу тільки з перевіреними контрагентами.
«За результатами голосування учасників дискусії, 79% готові перейти на розрахунок за забійною вагою та якістю туш. Тобто розуміємо, що люди готові змінювати умови роботи та переходити до прогресивніших стандартів, широко вживаних в світі», — підкреслив Дмитро Рожко. |