Споживчі ціни на продукти тваринного походження не перестають дивувати не лише пересічного громадянина, але й експертів галузі. І мова не йде суто про причини такого підвищення (які є об’єктивно обгрунтованими), але про сам факт такого збільшення на фоні еконономічної кризи, яка існує в країні.
Середня споживча ціна на внутрішньому ринку України на яловичину становить 103,15 грн/кг та є більшою на 1,5%, ніж станом на 9 червня 2017 року. Ціна на м’ясо свинини зросла на 3,5% та становить 94,48 грн/кг. Такий відсоток можна пояснити підвищенням ціни на живину свинини. Станом на 16 червня вартість свиней беконних порід живою вагою становила вже 44-46 грн/кг, що на 10% вище, ніж на кінець травня.
У відсотковому співвідношенні ціни на птицю (тушки курячі) відбулось найменше зростання та становить 1,3% по відношенні до ціни, станом на 9 червня 2017 (44,31грн/кг)
Найбільші споживчі ціни на яловичину по регіонам були відмічені в м.Києві (121,88 грн/кг, яка знизилась на 0,6% по відношенню до 9 червня 2017 року), Кіровоградській (112,67 грн/кг, зниження ціни на 1% по відношенню до 9 червня 2017 року) та Одеській (112,34 грн/кг – зниження ціни на 0,6% по відношенню до 09.06.2017) областях.
Свинину найдорожче купляють в м.Києві (107,38 грн/кг) та Одеській області (99,40 грн/кг). Тут слід зазначити, що у відсотковому співвідношенні до 9 червня 2017 року ціни збільшились в середньому на 5%.
Найвища ціна на птицю по регіонам припадає на м.Київ (46,98 грн/кг) та Сумську область (46,55 грн/кг) та теж у відсотковому співвідношенні до 9 червня 2017 року збільшилась в середньому на 1-2%.
Прес-служба АТУ