Аграрний тиждень. Україна
» » Переробка свинини очікувано «просіла»
» » Переробка свинини очікувано «просіла»

    Переробка свинини очікувано «просіла»


    Згадно з останніми аналітичними даними, м’ясопереробна галузь у січні-травні 2017-го наростила обсяги випуску м’яса та м’ясопродуктів. Порівняно з аналогічним періодом роком раніше — на 7,7%. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на ДССУ.

    Так, за п’ять місяців поточного року обсяг виробництва м’яса та продукції з нього склав 719,8 тис. т, перевищивши результати січня-травня 2016-го на 51,5 тис. т.

    Найбільшим «рушієм» такого приросту стало збільшення виробництва свіжого і охолодженого м’яса птиці, яке цьогоріч збільшилося більш ніж на чверть та склало майже 63% загального виробництва м’яса. Скорочення випуску мороженої пташатини на 24% дещо послабило сукупний приріст переробки цього виду м’яса, проте це не нівелювало його. Дещо активніше ніж торік переробляли і м’ясо ВРХ: випуск охолодженої яловичини у порівнянні до 5-ти місяців 2016-го зріс на 12,1%, а мороженого — на 32,9%. Проте це не мало значного позитивного впливу на сукупний випуск м’яса, оскільки питома вага яловичини у його структурі складає 4,5%.

    Результати переробки свинини очікувано послабилися , але лише на 1% за рахунок меншого випуску охолодженого м’яса. Водночас, виробництво мороженої, а також соленої, копченої, сушеної та свинини у відрубах практично не змінилося. Проте варто зазначити, що на початку цього літа обсяги запасів охолодженого м’яса свиней на переробних підприємствах були більшими ніж рік тому та склали майже 11% місячного обсягу переробки. Однак, кількість мороженої свинини в запасах м’ясопереробників була майже на 45% меншою, що було наслідком відчутно вищих закупівельних цін, які не дозволили операторам сформувати «страховий фонд».

    Однією з менш відчутних, але позитивних змін стало відновлення виробництва ковбасних виробів. Зокрема, за аналізований період м’ясопереробники випустили 94,3 тис. т такої продукції, що на 4,6% більше ніж у січні-травні 2016-го. Такий приріст «перекрило» відповідне скорочення випуску готових м’ясних консервів. Однак, відновлення випуску торкнулося не тільки варених виробів, а й напів-, сиро- та варенокопчених, копчено-запечених та в’ялених ковбас. Це слугує ознакою того, що навесні їх виробники мали позитивні очікування щодо споживчої активності.

    Виробництво м’яса та м’ясних продуктів у розрізі їх видів, січень-травень 2017 та 2016 рр.

    Види продукції

    січ-тра 2017 р., т

    січ-тра 2016 р., т

    Зміна до січ-тра 2016-го

    т

    %

    М'ясо ВРХ охолоджене

    21163

    18879

    2 284

    12,1

    *заморожене

    5192

    3907

    1 285

    32,9

    *яловичина чи телятина, солона, в розсолі, сушена чи копчена

    105

    141

    -36

    -25,5

    М'ясо свиней свіже чи охолоджене

    101842

    102975

    -1 133

    -1,1

    *заморожене

    6096

    6000

    96

    1,6

    *у відрубах, солене, сушене чи копчене

    4602

    4644

    -42

    -0,9

    М'ясо свійської птиці свіже чи охолоджене

    371967

    296152

    75 815

    25,6

    *заморожене

    81996

    107889

    -25 893

    -24,0

    М`ясо

    592963

    540586

    52 377

    9,7

    Ковбасні вироби

    94278

    90132

    4146

    4,6

    Ковбасні вироби з печінки

    2267

    2302

    -35

    -1,5

    Ковбасні вироби варені, сосиски, сардельки

    62319

    59408

    2 911

    4,9

    Ковбасні вироби напівкопчені

    15703

    11216

    4 487

    4,0

    Ковбасні вироби варенокопчені, сушені, в`ялені, "салямі"

    9188

    8693

    495

    5,3

    Ковбасні вироби копчено-запечені

    1229

    1125

    104

    9,2

    Інші ковбасні вироби

    3572

    7388

    -3 816

    -51,7

    Продукти готові чи консервовані з м`яса

    32558

    37553

    -4 995

    -13,3

    *свійської птиці

    343

    1361

    -1 018

    -74,8

    *ВРХ

    1467

    3135

    -1 668

    -53,2

    *свинини

    880

    1078

    -198

    -18,4

    *інші

    29868

    31979

    -2 111

    -6,6

    М`ясопродукти

    126836

    127685

    -849

    -0,7

    Загальне виробництво м'яса та м`ясопродуктів

    719799

    668271

    51 528

    7,7


    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переробка свинини очікувано «просіла»


Згадно з останніми аналітичними даними, м’ясопереробна галузь у січні-травні 2017-го наростила обсяги випуску м’яса та м’ясопродуктів. Порівняно з аналогічним періодом роком раніше — на 7,7%. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на ДССУ.

Так, за п’ять місяців поточного року обсяг виробництва м’яса та продукції з нього склав 719,8 тис. т, перевищивши результати січня-травня 2016-го на 51,5 тис. т.

Найбільшим «рушієм» такого приросту стало збільшення виробництва свіжого і охолодженого м’яса птиці, яке цьогоріч збільшилося більш ніж на чверть та склало майже 63% загального виробництва м’яса. Скорочення випуску мороженої пташатини на 24% дещо послабило сукупний приріст переробки цього виду м’яса, проте це не нівелювало його. Дещо активніше ніж торік переробляли і м’ясо ВРХ: випуск охолодженої яловичини у порівнянні до 5-ти місяців 2016-го зріс на 12,1%, а мороженого — на 32,9%. Проте це не мало значного позитивного впливу на сукупний випуск м’яса, оскільки питома вага яловичини у його структурі складає 4,5%.

Результати переробки свинини очікувано послабилися , але лише на 1% за рахунок меншого випуску охолодженого м’яса. Водночас, виробництво мороженої, а також соленої, копченої, сушеної та свинини у відрубах практично не змінилося. Проте варто зазначити, що на початку цього літа обсяги запасів охолодженого м’яса свиней на переробних підприємствах були більшими ніж рік тому та склали майже 11% місячного обсягу переробки. Однак, кількість мороженої свинини в запасах м’ясопереробників була майже на 45% меншою, що було наслідком відчутно вищих закупівельних цін, які не дозволили операторам сформувати «страховий фонд».

Однією з менш відчутних, але позитивних змін стало відновлення виробництва ковбасних виробів. Зокрема, за аналізований період м’ясопереробники випустили 94,3 тис. т такої продукції, що на 4,6% більше ніж у січні-травні 2016-го. Такий приріст «перекрило» відповідне скорочення випуску готових м’ясних консервів. Однак, відновлення випуску торкнулося не тільки варених виробів, а й напів-, сиро- та варенокопчених, копчено-запечених та в’ялених ковбас. Це слугує ознакою того, що навесні їх виробники мали позитивні очікування щодо споживчої активності.

Виробництво м’яса та м’ясних продуктів у розрізі їх видів, січень-травень 2017 та 2016 рр.

Види продукції

січ-тра 2017 р., т

січ-тра 2016 р., т

Зміна до січ-тра 2016-го

т

%

М'ясо ВРХ охолоджене

21163

18879

2 284

12,1

*заморожене

5192

3907

1 285

32,9

*яловичина чи телятина, солона, в розсолі, сушена чи копчена

105

141

-36

-25,5

М'ясо свиней свіже чи охолоджене

101842

102975

-1 133

-1,1

*заморожене

6096

6000

96

1,6

*у відрубах, солене, сушене чи копчене

4602

4644

-42

-0,9

М'ясо свійської птиці свіже чи охолоджене

371967

296152

75 815

25,6

*заморожене

81996

107889

-25 893

-24,0

М`ясо

592963

540586

52 377

9,7

Ковбасні вироби

94278

90132

4146

4,6

Ковбасні вироби з печінки

2267

2302

-35

-1,5

Ковбасні вироби варені, сосиски, сардельки

62319

59408

2 911

4,9

Ковбасні вироби напівкопчені

15703

11216

4 487

4,0

Ковбасні вироби варенокопчені, сушені, в`ялені, "салямі"

9188

8693

495

5,3

Ковбасні вироби копчено-запечені

1229

1125

104

9,2

Інші ковбасні вироби

3572

7388

-3 816

-51,7

Продукти готові чи консервовані з м`яса

32558

37553

-4 995

-13,3

*свійської птиці

343

1361

-1 018

-74,8

*ВРХ

1467

3135

-1 668

-53,2

*свинини

880

1078

-198

-18,4

*інші

29868

31979

-2 111

-6,6

М`ясопродукти

126836

127685

-849

-0,7

Загальне виробництво м'яса та м`ясопродуктів

719799

668271

51 528

7,7


Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.