У досить холодне літо оператори ринку свинини мають гарячу тему для дискусії: виробники намагаються втримати ціни на вищому рівні, тоді як м’ясопереробники наполягають на послабленні внутрішніх котирувань. Не зважаючи на те, що торги для деяких підприємств затягнулися до понеділка, на цей раз вони завершилися «на користь» переробників. Так, якщо минулого тижня середньоринкова ціна свиней І-ї категорії навіть дещо поступалася плановим 46 грн/кг, на початку другої половини липня цей показник опустився нижче 45 грн/кг, втративши 2,2%.
Так, виробники свинини цього тижня реалізуватимуть свиней на 0,5-2 грн/кг дешевше ніж попереднього. Відповідно змістилися і межі цінового діапазону, верхня межа якого опустилася до 46 грн/кг, а нижня — до 44 грн/кг. Оскільки така зміна закупівельних та оптово-закупівельних цін ще не встигла відобразитися на цінниках у мережах роздрібної торгів, споживач не мав можливості дізнатися про пониження цін та відреагувати на нього. Тож посилений тиск на закупівельні ціни, найвірогідніше, продовжиться поки роздрібні не будуть скориговані у бік пониження, що спричинить посилення інтересу покупців до свинини.
Прес-служба Асоціації «Свинарі України»