Фермери скаржаться, що сьогодні в Україні процес розведення овець занепадає. Шерсть виробляти невигідно, а м'ясо не продається.
Один із фермерів в минулому році спалив овечу вовну ― її просто не було кому продати. Всі переробні підприємства в області закрили.
Купувати якісну шерсть херсонських племінних овець готові в сусідній області. Але возити руно за 600 кілометрів ― на збиток фермерам.
Важко знайти покупця і для м'яса. Ягнятину беруть хіба що елітні ресторани, і то малими партіями.
Тому фермери не вирішуються розводити баранів, адже прибуток від вирощування зерна отримають швидше.
Так, за двадцять п'ять років поголів'я овець в Україні скоротилося майже в двадцять разів: з 900 тис. до 48 тисяч. Щоб галузь абсолютно не впала ― потрібна державна допомога, кажуть селекціонери.