У спекотний період особливо ретельно здійснюються епідеміологічні обстеження на предмет виявлення гострих кишкових інфекцій.
Так, на 29 тижні цього року в Запорізькій області з підозрою на захворювання ГКІ звернулися 399 осіб.
Показник захворюваності склав 22,5 на 100 тисяч населення, що за 2,6% нижче максимального багаторічного показника, проте на 35,5% вище рівня середнього багаторічного показника. Крім того, цьогорічні показники захворюваності на ГКІ є більш високими, ніж за аналогічний період минулого року.
За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 78,1%.
Серед причин захворювань найбільша питома вага припадає на овочі та фрукти - 24,5%, молочну продукцію – 20,9%, м'ясну продукцію – 18,4%, рибну продукцію - 10,6%.
Найбільше неякісних харчових продуктів було придбано на стихійних ринках - 28,7%, на узаконених ринках – 19,5%.
Характерною ознакою залишається те, що в 50,7% випадків захворювання на гострі кишкові інфекції пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.