Аграрний тиждень. Україна
» » Овочі та фрукти додали ризику харчового отруєння
» » Овочі та фрукти додали ризику харчового отруєння

    Овочі та фрукти додали ризику харчового отруєння


    У спекотний період особливо ретельно здійснюються епідеміологічні  обстеження на предмет виявлення гострих кишкових інфекцій.

    Так, на 29 тижні цього року в Запорізькій області з підозрою на захворювання  ГКІ  звернулися 399 осіб.

    Показник захворюваності склав  22,5 на 100 тисяч населення, що за 2,6% нижче максимального багаторічного показника, проте на 35,5% вище рівня середнього багаторічного показника. Крім того, цьогорічні  показники захворюваності на ГКІ є більш високими, ніж за аналогічний період минулого року.

    За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ  частка харчового шляху передачі становить 78,1%.

    Серед причин захворювань найбільша питома вага припадає на овочі та фрукти - 24,5%, молочну продукцію – 20,9%, м'ясну продукцію – 18,4%, рибну продукцію - 10,6%.

    Найбільше неякісних  харчових продуктів було  придбано на стихійних ринках - 28,7%, на узаконених ринках – 19,5%.

    Характерною ознакою залишається те, що в  50,7% випадків захворювання на гострі кишкові інфекції  пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.






    Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • Заборону на ввезення подовжено
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Україна: у Херсонській області загинуло 7,5% озимих

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Овочі та фрукти додали ризику харчового отруєння


У спекотний період особливо ретельно здійснюються епідеміологічні  обстеження на предмет виявлення гострих кишкових інфекцій.

Так, на 29 тижні цього року в Запорізькій області з підозрою на захворювання  ГКІ  звернулися 399 осіб.

Показник захворюваності склав  22,5 на 100 тисяч населення, що за 2,6% нижче максимального багаторічного показника, проте на 35,5% вище рівня середнього багаторічного показника. Крім того, цьогорічні  показники захворюваності на ГКІ є більш високими, ніж за аналогічний період минулого року.

За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ  частка харчового шляху передачі становить 78,1%.

Серед причин захворювань найбільша питома вага припадає на овочі та фрукти - 24,5%, молочну продукцію – 20,9%, м'ясну продукцію – 18,4%, рибну продукцію - 10,6%.

Найбільше неякісних  харчових продуктів було  придбано на стихійних ринках - 28,7%, на узаконених ринках – 19,5%.

Характерною ознакою залишається те, що в  50,7% випадків захворювання на гострі кишкові інфекції  пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.






Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • Заборону на ввезення подовжено
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Україна: у Херсонській області загинуло 7,5% озимих

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.