Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Українське картоплярство має «резерви» розвитку
АТУ»Новини»Українське картоплярство має «резерви» розвитку

Українське картоплярство має «резерви» розвитку

04 серпень, Розділ Новини, переглядів 2 857

Не зважаючи на те, що впродовж останніх років українські виробники картоплі працюють «на межі виживання», вітчизняне картоплярство має резерви розвитку.

На цьому наголосив Ігор Тарушкін, керівник відділу регіонального маркетингу компанії «Байєр» в Україні — генерального партнера IV Національного Дня Картоплі, який відбудеться 22 серпня на базі ТОВ «АФ Брусилів» (Житомирщина).

За словами експерта, для налагодження ситуації треба працювати не тільки над підвищенням якості картоплі, а й над активізацією попиту на неї (за справедливу ціну).

«Зрозуміло, що стале підвищення попиту на якісну картоплю можливе лише за умов глобального покращення економічної ситуації в країні. Інакше професійні виробники і далі перебуватимуть під ціновим тиском «дикого» ринку – продукції недостатніх кондицій, але з низькими ціновими очікуваннями».

Пан Тарушкін переконаний, серед резервів галузі — розвиток переробки (сьогодні — це глобальний світовий тренд).

Доволі цікавим, хоча і обмеженим джерелом,  є і пошук експортних ринків, зокрема на продукцію переробки.





Схожі новини
  • Низькі ціни на картоплю стримують інтерес до цього бізнесу - експерт
  • Попри перевиробництво, ціна картоплі на Львівщині зросте, ‒ чиновник
  • Голландські фахівці розповіли, як зробити українське картоплярство прибутковим
  • І.Стрелюк: ціна на картоплю знизиться
  • Переформатування галузі свинарства

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.