Аграрний тиждень. Україна
» » Дезінфікувати виробничі приміщення треба правильно — Поліщук
» » Дезінфікувати виробничі приміщення треба правильно — Поліщук

    Дезінфікувати виробничі приміщення треба правильно — Поліщук


    «Щоб ефективно провести дезінфекцію виробничого приміщення, насамперед треба розуміти її мету», — на цьому наголосив Володимир Поліщук, національний експерт ФАО під час симуляційних вправ з АЧС, які нещодавно відбулися у західних регіонах України.

    Вправи-симуляції відбуваються в рамках технічної допомоги ФАО/ЄБРР «Підвищення обізнаності про Африканську чуму свиней в Україні». До реалізації проекту запросили Асоціацію «Свинарі України».

    Пан Поліщук зауважив, що найперший крок при дезінфекції приміщення після випадку АЧС — механічне прибирання:

    «Насамперед треба вимити приміщення... максимально... і вже потім приступати безпосередньо до дезінфекції. Так деззасіб проконтактує із патогеном. Тільки в такому випадку відбудеться надійне знезараження», — пояснив він.

    Читайте також: ФАО, ЄБРР та АСУ об’єднали зусилля проти АЧС

    Перед тим, як відновити роботу господарства експерт порадив «запустити» у продезінфіковані потужності «маркерних» свиней, як мінімум на 2 тижні. Важливо, щоб ці тварини мали доступ до кожного куточка ферми.

    «Так, якщо десь, можливо, залишився патоген — така свиня заразиться. Відповідно, треба знезаразити об’єкт повторно», — наголосив пан Поліщук.

    //pigua.info





    Схожі новини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Українські свинарі через АЧС можуть втратити до 30 млрд грн
  • Cтартував ІІ етап симуляційних вправ з АЧС
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • На Харківщині розроблять план відродження тваринництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Дезінфікувати виробничі приміщення треба правильно — Поліщук


«Щоб ефективно провести дезінфекцію виробничого приміщення, насамперед треба розуміти її мету», — на цьому наголосив Володимир Поліщук, національний експерт ФАО під час симуляційних вправ з АЧС, які нещодавно відбулися у західних регіонах України.

Вправи-симуляції відбуваються в рамках технічної допомоги ФАО/ЄБРР «Підвищення обізнаності про Африканську чуму свиней в Україні». До реалізації проекту запросили Асоціацію «Свинарі України».

Пан Поліщук зауважив, що найперший крок при дезінфекції приміщення після випадку АЧС — механічне прибирання:

«Насамперед треба вимити приміщення... максимально... і вже потім приступати безпосередньо до дезінфекції. Так деззасіб проконтактує із патогеном. Тільки в такому випадку відбудеться надійне знезараження», — пояснив він.

Читайте також: ФАО, ЄБРР та АСУ об’єднали зусилля проти АЧС

Перед тим, як відновити роботу господарства експерт порадив «запустити» у продезінфіковані потужності «маркерних» свиней, як мінімум на 2 тижні. Важливо, щоб ці тварини мали доступ до кожного куточка ферми.

«Так, якщо десь, можливо, залишився патоген — така свиня заразиться. Відповідно, треба знезаразити об’єкт повторно», — наголосив пан Поліщук.

//pigua.info





Схожі новини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Українські свинарі через АЧС можуть втратити до 30 млрд грн
  • Cтартував ІІ етап симуляційних вправ з АЧС
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • На Харківщині розроблять план відродження тваринництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031