Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт цукру зріс на 64%
» » Експорт цукру зріс на 64%

    Експорт цукру зріс на 64%


     

    За січень 2018 року виробники експортували 76,4 тис. т цукру, що на 64% більше ніж попереднього місяця.

    «Основні поставки здійснювались до Туреччини (25%), Узбекистану (23%) та Лівії (15%). Також, продовжились відвантаження і до Шрі-Ланки – 7,2 тис. т», - прокоментувала провідний спікер Sugar World 2018 Руслана Бутило.

    За її словами, експорт цукру за вересень-січень 2017/2018 МР становить 250,06 тис. т, що майже вдвічі менше показника минулого року: «За аналогічний період минулого року було експортовано 409,7 тис. т цукру. Як бачимо, цьогорічний показник майже вдвічі нижчий – 250,06 тис. т. Це пов’язане з несприятливою кон’юнктурою на світовому ринку та певним профіцитом, що утворився через перевиробництво цукру в Індії та Бразилії».

    Для того, що мінімізувати ризики при профіциті, потрібно диверсифікувати виробництво, як в ключі побічної продукції, так і через підвищення доданої вартості цукру. Наприклад, можна переходити на виробництво біопалива, або ж гранулювати жом і продавати мелясу. Ще одним варіантом є виробництво цукру в дрібному фасуванні, на який є попит в цілому ряді країн.

    «Така «біоетанольна схема» абсолютно не нова і працює в багатьох країнах. Яскравим прикладом є Бразилія, світовий лідер цукрового ринку. Коли ситуація з цінами на ринку цукру стає критичною – цукрові заводи переробляють більшу частину тростини на біоетанол, таким чином зменшуючи пропозицію цукру. Така дія, в свою чергу, впливає на ціни, формуючи більшу прибутковість цукрового виробництва», - пояснила Бутило.

    Як українські виробники диверсифікують виробництво та чи необхідно розвивати біопаливний напрямок говоритимуть на ІІ Міжнародному конгресі для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018 1 березня.

     

    //ukrsugar.com

     





    Схожі новини
  • Список найбільших покупців українського цукру
  • Експорт цукру зріс на 59%
  • Експорт цукру склав 70 тис. тон
  • Експорт цукру знизився на 27%
  • Експорт цукру скоротився вдвічі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Експорт цукру зріс на 64%


 

За січень 2018 року виробники експортували 76,4 тис. т цукру, що на 64% більше ніж попереднього місяця.

«Основні поставки здійснювались до Туреччини (25%), Узбекистану (23%) та Лівії (15%). Також, продовжились відвантаження і до Шрі-Ланки – 7,2 тис. т», - прокоментувала провідний спікер Sugar World 2018 Руслана Бутило.

За її словами, експорт цукру за вересень-січень 2017/2018 МР становить 250,06 тис. т, що майже вдвічі менше показника минулого року: «За аналогічний період минулого року було експортовано 409,7 тис. т цукру. Як бачимо, цьогорічний показник майже вдвічі нижчий – 250,06 тис. т. Це пов’язане з несприятливою кон’юнктурою на світовому ринку та певним профіцитом, що утворився через перевиробництво цукру в Індії та Бразилії».

Для того, що мінімізувати ризики при профіциті, потрібно диверсифікувати виробництво, як в ключі побічної продукції, так і через підвищення доданої вартості цукру. Наприклад, можна переходити на виробництво біопалива, або ж гранулювати жом і продавати мелясу. Ще одним варіантом є виробництво цукру в дрібному фасуванні, на який є попит в цілому ряді країн.

«Така «біоетанольна схема» абсолютно не нова і працює в багатьох країнах. Яскравим прикладом є Бразилія, світовий лідер цукрового ринку. Коли ситуація з цінами на ринку цукру стає критичною – цукрові заводи переробляють більшу частину тростини на біоетанол, таким чином зменшуючи пропозицію цукру. Така дія, в свою чергу, впливає на ціни, формуючи більшу прибутковість цукрового виробництва», - пояснила Бутило.

Як українські виробники диверсифікують виробництво та чи необхідно розвивати біопаливний напрямок говоритимуть на ІІ Міжнародному конгресі для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018 1 березня.

 

//ukrsugar.com

 





Схожі новини
  • Список найбільших покупців українського цукру
  • Експорт цукру зріс на 59%
  • Експорт цукру склав 70 тис. тон
  • Експорт цукру знизився на 27%
  • Експорт цукру скоротився вдвічі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.