Аграрний тиждень. Україна
» » Секретаріат податкового комітету блокує розгляд законопроекту №7403-2 у парламенті. Оновлене
» » Секретаріат податкового комітету блокує розгляд законопроекту №7403-2 у парламенті. Оновлене

Секретаріат податкового комітету блокує розгляд законопроекту №7403-2 у парламенті. Оновлене


Секретаріат податкового комітету блокує розгляд законопроекту №7403-2 у парламенті. Оновлене

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна не підписує рішення комітету на підтримку законопроекту №7403-2, яким повертається бюджетне відшкодування при експорті сої та ріпаку, тим самим блокуючи розгляд даної ініціативи у парламенті.

Якщо ситуація не зміниться, аграрії будуть вимушені знову піти на радикальний крок — о 12:00 перекрити головні автомагістралі країни. На даний момент аграрії стоять на дорогах у 13 областях та готові у будь-який момент заблокувати рух транспорту. Зокрема, дороги можуть бути перекриті у Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницький, Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Полтавській, Харківській, Херсонській областях - ДОРОГИ ПЕРЕКРИТI. 

Сільгоспвиробники налаштовані рішуче й готові вибороти своє право на чесні й прозорі «правила гри» на ринку та справедливу податкову політику.

Аграрій Сергій Галузін, ФГ «Агроленд» висловив думку свою і колег щодо цієї ситуації.

«Учора відбувся «податковий» комітет. Після засідання я особисто спілкувався з народними обранцями, цікавився, чи вистачить у нас голосів. У відповідь почув, що їх то вистачить, але представники масложирового лоббі, типу нардепа Хомутинника, навряд чи гратимуть чесно», - зазначив він.

Нагадаємо, завдяки активній позиції сільгоспвиробників та ряду депутатів, парламентський Комітет з питань податкової та митної політики вчора, 21 березня, рекомендував Раді прийняти за основу законопроект №7403-2. Засідання комітету тривало близько двох годин. При цьому багато депутатів намагались покинути залу засідання. Незважаючи на шалений тиск, за збереження експортного відшкодування для олійних проголосували 13 народних депутатів з присутніх 18.

«Нас дві години водили по колу. Дві години лобісти «соєвих правок» працювали проти нас. Були дзвінки з зали, депутати змінювались в обличчі. Кілька депутатів одразу ж втекли з засідання, і зупинити їх була марна справа. Та все одно ті депутати, які стояли за правду, допомогли нам вибороти проміжну перемогу. Зрештою податковий комітет підтримав законопроект №7403-2», - наголосив голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

Напередодні рішення прийняти законопроект №7403-2 за основу підтримав Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

На підтримку даної законодавчої ініціативи також виступили 14 обласних рад – більша частина держави, але Верховна Рада досі блокувала винесення законопроекту до сесійної зали.

 

прес-служба, ВАР

 

 





Схожі новини
  • Сьогодні аграрії вийдуть на мітинг під Верховною Радою на підтримку законопроекту №7403-2
  • Податковий комітет не позбавив аграріїв 15-18 млрд грн доходів
  • Аграрії домоглись включення законопроекту №7403-2 до порядку денного Ради та чекають на його прийняття протягом поточного тижня
  • Сьогодні аграрії з усієї України вийдуть на безстрокові акції з перекриття основних автомагістралей
  • Звернення до ВР з вимогою скасувати норму про невідшкодування олійного ПДВ підтримали 13 облрад

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.