Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Споживання свинини знизилося на 5%
АТУ»Новини»Споживання свинини знизилося на 5%

    Споживання свинини знизилося на 5%


    За перший квартал українці з’їли на 5% менше свинини ніж торік. Такі підсумки січня-березня днями були оприлюднені у балансах попиту та пропозиції м’яса FAО.

    Згідно з нещодавними оновленнями, за перші три місяці року українці спожили 173,4 тис. т свинини забійною вагою. Це на 5% чи на 9,34 тис. т менше ніж за аналогічний період 2017-го року. Водночас альтернативні баланси, які обраховує Економічний дискусійний клуб, оцінює споживання м’яса свиней та продуктів з нього на минулорічному рівні — 233 тис. т.

    «Така розбіжність пов’язана із різною методикою розрахунків, — пояснюють в аналітичному відділ Асоціації „Свинарі України". Зокрема, баланси FAO відокремлюють м’ясо свиней та жир, крім цього подають дані в перерахунку на забійну вагу. Аналітики Економічного дискусійного клубу, навпаки, включають жир та м’ясопродукти до загального обсягу споживання. При цьому, дані митної статистики вказують на збільшення імпорту жиру, левову частку якого складає саме свинячий. Так, за даними ДФСУ у першій чверті 2018-го Україна імпортувала понад 14 тис. т жиру, що на 58% більше ніж рік тому».

    «Деяке скорочення внутрішнього споживання свинини цьогоріч досить закономірне на тлі послаблення внутрішнього виробництва свинини. Так, експерти FAO прогнозують 5% послаблення останнього у 2018-му, ЕДК оцінює втрати внутрішнього виробництва свинини в межах 3%. Водночас, актуальні статистичні дані відзначають, що реалізація свиней на забій сільськогосподарськими підприємствами у першому кварталі 2018-го майже на 1/10 менша ніж торік» — додають в АСУ.

     

    //pigua.info





    Схожі новини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Україна: Імпорт свинини посилився, експорт — навпаки
  • Імпорт свинини перевищив експорт в 3 рази
  • Експорт живця: зовнішньоторгове сальдо залишається від'ємним
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Споживання свинини знизилося на 5%

19 квітень, Розділ Новини, переглядів 3 903

За перший квартал українці з’їли на 5% менше свинини ніж торік. Такі підсумки січня-березня днями були оприлюднені у балансах попиту та пропозиції м’яса FAО.

Згідно з нещодавними оновленнями, за перші три місяці року українці спожили 173,4 тис. т свинини забійною вагою. Це на 5% чи на 9,34 тис. т менше ніж за аналогічний період 2017-го року. Водночас альтернативні баланси, які обраховує Економічний дискусійний клуб, оцінює споживання м’яса свиней та продуктів з нього на минулорічному рівні — 233 тис. т.

«Така розбіжність пов’язана із різною методикою розрахунків, — пояснюють в аналітичному відділ Асоціації „Свинарі України". Зокрема, баланси FAO відокремлюють м’ясо свиней та жир, крім цього подають дані в перерахунку на забійну вагу. Аналітики Економічного дискусійного клубу, навпаки, включають жир та м’ясопродукти до загального обсягу споживання. При цьому, дані митної статистики вказують на збільшення імпорту жиру, левову частку якого складає саме свинячий. Так, за даними ДФСУ у першій чверті 2018-го Україна імпортувала понад 14 тис. т жиру, що на 58% більше ніж рік тому».

«Деяке скорочення внутрішнього споживання свинини цьогоріч досить закономірне на тлі послаблення внутрішнього виробництва свинини. Так, експерти FAO прогнозують 5% послаблення останнього у 2018-му, ЕДК оцінює втрати внутрішнього виробництва свинини в межах 3%. Водночас, актуальні статистичні дані відзначають, що реалізація свиней на забій сільськогосподарськими підприємствами у першому кварталі 2018-го майже на 1/10 менша ніж торік» — додають в АСУ.

 

//pigua.info





Схожі новини
  • У 2017 році збільшилося виробництво лише одного виду м’яса
  • Україна: Імпорт свинини посилився, експорт — навпаки
  • Імпорт свинини перевищив експорт в 3 рази
  • Експорт живця: зовнішньоторгове сальдо залишається від'ємним
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.