Аграрний тиждень. Україна
» » Дрони пропонують включити до програми компенсації вартості сільгосптехніки
» » Дрони пропонують включити до програми компенсації вартості сільгосптехніки

Дрони пропонують включити до програми компенсації вартості сільгосптехніки


У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону №8275 від 17.04. 2018 р. про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу». Про це повідомляє Traktorist.ua.

Відповідно до проекту, група народних депутатів пропонує до переліку сільськогосподарської техніки та обладнання додати безпілотні літальні апарати (БПЛА). Комітет ВР з питань аграрної політики має розглянути законопроект у травні, а далі він буде виставлений на розгляд парламенту.

«Законопроект створює передумову для запровадження державної підтримки широкому застосуванню інформаційних технологій в сільськогосподарському виробництві. Таким чином, вітчизняні аграрії зможуть активно переходити на використання інноваційної техніки, яка матиме невисоку вартість», — повідомив нардеп та голова Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Доступ до широкого використання БПЛА надасть фермерам більше технологічних можливостей, економію витрат, і, як наслідок, зниження собівартості продукції та збільшення прибутку. Крім того, прийняття цього законопроекту буде додатковою мотивацією для виробників дронів.

 

https://kurkul.com





Схожі новини
  • Затверджено склад комісії з формування переліку вітчизняної техніки
  • Аграрний комітет рекомендував ВРУ прийняти за основу законопроект про емфітевзис
  • Ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки становитиме більше 60%
  • Депутати удосконалять державну підтримку українського сільгоспмашинобудування
  • Нардеп пропонує підвищити ставку акцизу на пиво в 5,6 разів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.