Аграрний тиждень. Україна
» » ДПЗКУ долучилася до механізму аграрних розписок
» » ДПЗКУ долучилася до механізму аграрних розписок

ДПЗКУ долучилася до механізму аграрних розписок


З метою вдосконалення процедури співпраці з українськими сільгоспвиробниками в рамках форвардної програми (закупівля зерна майбутнього врожаю), Державна продовольчо-зернова корпорація України почала використовувати систему аграрних товарних розписок.

Умовами аграрної товарної розписки є обов’язкове поставка товаровиробником узгодженої сільськогосподарської продукції Держкорпорації. Попередню оплату виробник отримує навесні, а поставку продукції здійснюється восени.

В даному випадку аграрна розписка суттєво зменшує ризик невиконання сторонами своїх зобов’язань за договором поставки зерна майбутнього врожаю.

Починаючи з цього року, Державна продовольчо-зернова корпорація України планує перевести більшість сільгоспвиробників, які приймають участь у форвардній програмі, на аграрні розписки, що, в свою чергу, забезпечить більшу надійність ДПЗКУ та прискорить процедуру погодження та отримання попередньої оплати виробником за зерно майбутнього врожаю.

Таким чином, ДПЗКУ зацікавлена в участі проекту впровадження аграрних розписок в Україні та намагатиметься надавати вітчизняним сільгоспвиробникам більше дієвих можливостей фінансування їх агробізнесу.

За інформацією ПАТ «ДПЗКУ»





Схожі новини
  • ДПЗКУ надала майже чверть мільярда гривень фінансової допомоги сільгоспвиробникам під урожай 2018 р
  • Підприємство має повернути держкорпорації 7 мільйонів за непоставлену кукурудзу
  • Аграріям збільшили оплату за зерно, закуплене за форвардними контрактами
  • Авансовий платіж за форвардними контрактами на зерно зріс до 1 тис. грн за тонну
  • ДПЗКУ отримала заявки на закупівлю за форвардом понад 300 тисяч тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031