Аграрний тиждень. Україна
» » Українські чорноземи втрачають цінність
» » Українські чорноземи втрачають цінність

Українські чорноземи втрачають цінність


Сільськогосподарські угіддя степового півдня дають самі мізерні врожаї, а найвигідніше займатися фермерством на Прикарпатті.

ФАКТ. Мінрегіонбуд оприлюднив дані про продуктивність сільськогосподарських угідь в різних регіонах країни. Цей показник залежить як від врожайності культур, так і від того, що вирощують місцеві фермери.

ЛІДЕРИ. У грошовому вираженні самими «врожайними» виявилися угіддя Івано-Франківської області. В середньому 100 гектарів землі виробляють тут продукції на 1,2 млн гривень. Близьки показники мають поля Вінницької, Чернівецької, Черкаської, Львівської та Київської областей.

ЛУЗЕРИ. Найменш продуктивними виявилися угіддя Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. В середньому тут виробляється продукції на 450-525 тис. гривень.

ПРИЧИНИ. Південні регіони більше страждають від літніх посух. В останні роки врожайність зернових тут в 1,5 рази нижче, ніж в Західній Україні і Поділлі.

Крім того, дається взнаки відсутність лісів, яка призводить до вивітрювання грунту. За оцінками експертів, з цієї причини, а також через неправильну агротехніку, українські чорноземи можуть зникнути в найближчі 75 років.

ПЕРСПЕКТИВИ. Нагадаємо, що за прогнозами ООН, через глобальне потепління Україна може втратити до 20% свого аграрного потенціалу. При цьому найбільший збиток понесуть саме південні регіони країни.

 

https://uk.etcetera.media





Схожі новини
  • Рейтинг областей з найгіршою врожайністю кукурудзи
  • Рекорди зернового поля
  • До бюджетів надійшло 55,9 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва
  • До бюджетів надійшло 8 млн. грн. як відшкодування втрат сільгоспвиробництва
  • Держземагентство: До бюджетів різних рівнів надійшло 7,9 млн гривень у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    April 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930