Аграрний тиждень. Україна
» » Третину операційних витрат аграрїі покривають кредитами банків
» » Третину операційних витрат аграрїі покривають кредитами банків

Третину операційних витрат аграрїі покривають кредитами банків


За результатами дослідження «UCAB Metrics 2018», проведеного командою аналітиків Асоціації «Українського клуб аграрного бізнесу» у травні 2018 року, 51% українських аграріїв використовують банківське кредитування для покриття частини операційних витрат. 

У середньому агровиробники, котрі користуються банківськими кредитами покривають ними 31% операційних витрат. На ринку існує і інший популярний інструмент – товарний кредит. Кожен четвертий аграрій в Україні користується ним та в середньому покриває 29% своїх операційних витрат. Існує також такий інструмент фінансування як товарна розписка, проте він ще не набув значної популярності на українському ринку. Лише 2% аграріїв використовують товарні розписки для покриття операційних витрат, а ті хто використовує, покривають ними не більше 20%.

Також в ході дослідження було встановлено, що кожен п’ятий український агровиробник використовує як банківські кредити, так і товарні кредити для покриття операційних витрат.

 

//ucab.ua





Схожі новини
  • Прогнозоване цьогорічне скорочення посівів сої підтверджується
  • Третина аграріїв готова доплачувати за швидшу доставку запчастин
  • Агрохолдинг Kernel збільшив продажі наливної олії
  • Львівщина отримала 12 млн. грн. на відшкодування кредитів аграріям
  • 28% агрохолдингів не мають власних потужностей із зберігання врожаю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.