Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га
» » В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га

    В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га


    За підсумками 2016 року, площа органічних сільськогосподарських земель становить 57,8 млн га, з них близько 400 тис. га знаходиться в Україні.

    За цим показником ми посідаємо 20-е місце в світі. Сертифіковані органічні площі займають близько 1% в структурі сільськогосподарських угідь України, повідомляє прес-служба асоціації «Укрсадпром».

    За інформацією, органічне вирощування плодів, ягід та горіхів набуває в Україні все більшої популярності. Загальна динаміка у нас теж свідчить про поступове зростання площ багаторічних насаджень. Зараз в Україні вони займають 5000 га. Під зернятковими та кісточковими плодами знаходиться 2500 га, ягодами — 630 га, полуницею — 170 га, волоським горіхом — 290 га, фундуком — 40 га, іншими горіхами — 50 га.

    Крім того, розвивається експорт органічної продукції садівництва. У 2017 році вітчизняні виробники експортували органічні плоди і ягоди, зокрема заморожену лохину і чорницю, свіжі яблука, бузину, березовий сік, ядра волоського горіха, обліпиху, заморожені ожину, шипшину, суницю, журавлину, глід, брусницю та малину, а також концентрат яблучного соку. Основними споживачами органічної продукції садівництва з України стали держави Європейського Союзу.

    «Наша держава знаходиться на початку становлення сучасного органічного садівництва, володіючи значним невикористаним потенціалом у цьому напрямі, оскільки внутрішній та глобальний ринки демонструють постійне зростання. В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції значні площі екологічно чистих земель (понад 7 млн га)»,  — говориться в повідомленні.

    Органічна продукція, особливо плодово-ягідна, користується найбільшим попитом в країнах ЄС, США і Канаді. Тому найперспективнішим на даний час для України виглядає зосередження на вирощуванні органічних фруктів (яблук, ягід, горіхів та ін.), які є традиційними у нас і популярними у всьому світі.

    Нагадаємо, два українських господарства-експортери картоплі після опанування нового для українських виробників механізму встановлення ділянок вільних від карантинних організмів поновили експорт української картоплі до Білорусі.

     

    //agravery.com





    Схожі новини
  • Серед країн-виробників «органіки» Європи Україна займає 11 місце за площею
  • Україна у ТОП-15 за площею виробництва органіки
  • ПОЄДНАННЯ НАУКИ, ОСВІТИ, ПРАКТИЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І СПРАВЕДЛИВОГО ПРОДАЖУ ЯКІСНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції
  • Органічне виробництво в Україні: чи є успіхи?

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції понад 7 млн га


За підсумками 2016 року, площа органічних сільськогосподарських земель становить 57,8 млн га, з них близько 400 тис. га знаходиться в Україні.

За цим показником ми посідаємо 20-е місце в світі. Сертифіковані органічні площі займають близько 1% в структурі сільськогосподарських угідь України, повідомляє прес-служба асоціації «Укрсадпром».

За інформацією, органічне вирощування плодів, ягід та горіхів набуває в Україні все більшої популярності. Загальна динаміка у нас теж свідчить про поступове зростання площ багаторічних насаджень. Зараз в Україні вони займають 5000 га. Під зернятковими та кісточковими плодами знаходиться 2500 га, ягодами — 630 га, полуницею — 170 га, волоським горіхом — 290 га, фундуком — 40 га, іншими горіхами — 50 га.

Крім того, розвивається експорт органічної продукції садівництва. У 2017 році вітчизняні виробники експортували органічні плоди і ягоди, зокрема заморожену лохину і чорницю, свіжі яблука, бузину, березовий сік, ядра волоського горіха, обліпиху, заморожені ожину, шипшину, суницю, журавлину, глід, брусницю та малину, а також концентрат яблучного соку. Основними споживачами органічної продукції садівництва з України стали держави Європейського Союзу.

«Наша держава знаходиться на початку становлення сучасного органічного садівництва, володіючи значним невикористаним потенціалом у цьому напрямі, оскільки внутрішній та глобальний ринки демонструють постійне зростання. В Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції значні площі екологічно чистих земель (понад 7 млн га)»,  — говориться в повідомленні.

Органічна продукція, особливо плодово-ягідна, користується найбільшим попитом в країнах ЄС, США і Канаді. Тому найперспективнішим на даний час для України виглядає зосередження на вирощуванні органічних фруктів (яблук, ягід, горіхів та ін.), які є традиційними у нас і популярними у всьому світі.

Нагадаємо, два українських господарства-експортери картоплі після опанування нового для українських виробників механізму встановлення ділянок вільних від карантинних організмів поновили експорт української картоплі до Білорусі.

 

//agravery.com





Схожі новини
  • Серед країн-виробників «органіки» Європи Україна займає 11 місце за площею
  • Україна у ТОП-15 за площею виробництва органіки
  • ПОЄДНАННЯ НАУКИ, ОСВІТИ, ПРАКТИЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І СПРАВЕДЛИВОГО ПРОДАЖУ ЯКІСНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції
  • Органічне виробництво в Україні: чи є успіхи?

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.