Аграрний тиждень. Україна
» » У Нідерландах побудують еко-село на штучному інтелекті
» » У Нідерландах побудують еко-село на штучному інтелекті

У Нідерландах побудують еко-село на штучному інтелекті


У Нідерландах побудують еко-село на штучному інтелектіУ Нідерландах, неподалік від Амстердама, планують побудувати еко-село, управляти всіма процесами в якому буде штучний інтелект (ІІ), пише Fast Company.

ІІ налагодить систему виробництва продуктів харчування, водопостачання і переробку відходів.

У Нідерландах побудують еко-село на штучному інтелектіДжерелами їжі для проживаючого тут населення стануть вертикальні ферми, фруктові сади, птахофабрики і рибні господарства. А відходи перероблятимуться на корм тваринам за допомогою енергії з відновлюваних джерел. Тобто поселення стане практично самодостатнім.

Проектна площа еко-села складе всього 20 гектарів. На них розмістять 203 будинки, кожен з яких обійдеться покупцям від €200 тис. до €850 тис.

Відзначається, що будувати інноваційне село планували ще торік, але на отримання дозволів знадобилося більше часу, ніж очікували.

Розробники називають майбутнє село ReGen Villages. Зараз вони шукають фінансування для початку реалізації свого проекту.

Джеймс Ерліх, засновник проекту, говорить, що в майбутньому подібні села стануть поширеним явищем. Адже міста стають все більш переповненими і дорогими для життя.

Ще одна незвичайна особливість еко-поселення полягає в тому, що до будинків не буде прокладено під’їзних шляхів, і взагалі не передбачено використання автомобілів. Жителі пересуватимуться на велосипедах і громадському транспорті. На околиці кварталу передбачена автобусна лінія для поїздок в найближчі міста.

 

https://agroday.com.ua





Схожі новини
  • презентація пілотного проекту заготівельно-збутової мережі «Рідне село» в місті Києві.
  • "Село майбутнього" у 2013 році переходить в активну фазу в Харківській області
  • Близько 40% українських агрокомпаній відчувають потребу у фахівцях − експерт
  • Мінагрополітики: широкомасштабне суспільне обговорення Ініціативи «Рідне село» стане основою державної стратегії розвитку сільгоспкооперації
  • Кабмін затвердив реалізацію проекту «Село майбутнього»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.