Цього тижня середня ринкова позначка перетнула рівень 46 грн/кг: окремі виробники свинини тижнем раніше змогли «розписати» товарні партії на 0,25−0,75 грн/кг дорожче ніж у першій декаді місяця. З огляду на наявність попиту з боку заготівельників та низьку середню вагу товарного поголів'я (часто до 100 кг), виробники свинини не бачать передумов для зміни вектору руху цін у найближчій перспективі.
Ціни закупівлі живця у країнах ЄС також демонструють висхідну динаміку, щоправда дещо відчутнішу — цьоготижневі котирування у Бельгії, Данії, Німеччині, Нідерландах та Італії додали 3−6% у порівнянні з попереднім тижнем. Відповідно, бар'єрний рівень цін на наступний тиждень піднявся до 46,5 грн/кг. З огляду на очікування більшості м’ясопереробників цей показник може на півгривні перевищити середній рівень цін живець свиней в Україні напередодні Дня незалежності. Проте деякі оператори вважають, що ці показники наступного тижня зрівняються. Водночас, представники м’ясопереробки зауважують необхідність притримуватися виваженого підйому цін з огляду на суттєву конкуренцію свинини з продуктами-замінниками, зокрема птицею.
//pigua.info