Це дає фахівцям підставу стверджувати, що органічне сільськогосподарське виробництво перетворилося на один з найперспективніших видів аграрного бізнесу.
У загальній структурі виробництва і збуту всієї продовольчої продукції в Україні вироби із різними видами органічного маркування поки займають частку на межі статистичної похибки. За даними Міжнародної федерації руху екологічного сільського господарства (IFOAM), площа вітчизняних сертифікованих органічних сільгоспугідь у 2016 році становила лише 0,9% від загальної площі земель сільськогосподарського призначення. Загалом в Україні налічувалося 294 господарства, що отримали статус органічних.
Майже половина угідь загальною площею до 400 тис. га були зайняті під вирощування зернових, біля чверті — олійними і зернобобовими. Все інше припадало на овочеві плантації, сади й різні сільгоспкультури. Крім того, в Україні сертифіковані 550 тис. га дикоросів.
Нагадаємо, за недотримання вимог виробництва та маркування органічної продукції штрафуватимуть.
//agravery.com