Аграрний тиждень. Україна
» » Скільки коштуватиме фермеру ідентифікація однієї тварини – законопроект
» » Скільки коштуватиме фермеру ідентифікація однієї тварини – законопроект

Скільки коштуватиме фермеру ідентифікація однієї тварини – законопроект


Скільки коштуватиме фермеру ідентифікація однієї тварини – законопроект Вартість ідентифікації однієї сільськогосподарської тварини обійдеться фермеру у 30-40 грн.  Про це йдеться у законопроекті № 9022 про «Ідентифікацію та реєстрацію тварин», який на минулому тижні зареєстрували у Верховній Раді України,повідомляє сайт Верховної Ради України.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України зареєстровано Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин №9022 .

Як написано в пояснювальній записці, метою законопроекту є встановлення єдиних правил державного нагляду і контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин в господарствах операторів ринку тварин.

Також автори проекту закону передбачили спрощений механізм відшкодування коштів з бюджету України за проведену ідентифікацію тварин власниками які є фізичні особи. На ці цілі планується направити понад 172 млн грн, але мова йде тільки про тварин у господарствах фізичних осіб.

Загальна потреба в коштах з державного бюджету на проведення ідентифікації та реєстрації тварин у господарствах фізичних осіб відповідно до розрахованого приплоду 2018 року (великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз та коней) становить 172508,4 тис. грн, — йдеться у пояснювальній записці.

Також у роз’яснені до законопроекту додається розрахунок вартості ідентифікації очікуваного у 2018 році приплоду сільськогосподарських тварин без врахування прикріплення засобу ідентифікації.

 

 https://agropolit.com





Схожі новини
  • Депутати дозволили ідентифікацію тварин за кошт населення
  • Прийнято у першому читанні закон, що відкриє продукції українського тваринництва ринки Євросоюзу
  • Буде спрощенно вихід української продукції на ринок ЄС
  • Незабаром селян можуть зобов'язати заводити паспорти на свиней
  • Уряд схвалив внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ідентифікації та реєстрації тварин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.