Аграрний тиждень. Україна
» » УКРСАДПРОМ звернувся за держпідтримкою щодо придбання с/г техніки для дрібних господарств
» » УКРСАДПРОМ звернувся за держпідтримкою щодо придбання с/г техніки для дрібних господарств

УКРСАДПРОМ звернувся за держпідтримкою щодо придбання с/г техніки для дрібних господарств


З метою забезпечення сталого розвитку садівництва та ягідництва в Україні, а також технічного та технологічного переоснащення галузі, з огляду на успішну реалізацію програми держпідтримки галузі у першому півріччі 2018 року, Асоціація «УКРСАДПРОМ» звернулася до першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з проханням внести зміни до Переліку, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 151 від 20 березня 2018 року, відповідно до яких скористатися держпідтримкою для технічного переоснащення та підвищення рівня механізації галузі зможуть господарства, площа молодих насаджень яких становить від 5 га.

Наразі в Україні, відповідно до зазначеного переліку, отримати компенсацію за придбання тракторів можуть садівничі господарства, площа молодих насаджень яких становить від 10 га. Відтак, дрібні господарства, особливо в ягідному секторі, і яких переважна більшість в Україні, не можуть скористатися цією програмою підтримки садівництва. Внесення запропонованих Асоціацією «УКРСАДПРОМ» змін дозволить інтенсифікувати процес механізації, в першу чергу, ягідного сектору та садівництва в цілому.

 

//ukrsadprom.org





Схожі новини
  • Перші результати державної підтримки садівників у 2018 році
  • УКРСАДПРОМ закликає МінАПП долучитися до врегулювання ситуації на ринку переробки фруктів
  • «Укрсадпром» схвалив порядок урядової програми підтримки садівництва, - підсумки засідання Ради Асоціації
  • На переоснащення с/г техніки планується витрачати 25 млрд грн щорічно – Мінагропрод
  • Микола Присяжнюк відвідає Інститут садівництва Національної аграрної академії наук

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.