Аграрний тиждень. Україна
» » Українські виробники б'ють рекорди по експорту органічної сої
» » Українські виробники б'ють рекорди по експорту органічної сої

Українські виробники б'ють рекорди по експорту органічної сої


Українські виробники встановили новий рекорд за показниками експорту органічної сої, повідомляє AgroDay з посиланням на аналітиків «АПК-Інформ»  .

Згідно з їхніми оцінками, з України протягом перших семи місяців 2018 року експортовано близько 12 тис. тонн органічної сої. Це на 2,3 тис. тонн або 24% більше, ніж за весь період 2017 року, коли експорт цієї олійної склав 9,7 тис. тонн. Таким чином, показник за період з січня по липень 2018 року став новим рекордом відвантажень органічної сої.

Потрібно зауважити, що основним покупцем української органічної сої в означений період стала Німеччина, на переробні підприємства якої поставлено близько 7,6 тис. тонн цієї продукції. Вона ж була лідером і по відвантаженнях органічних олійних з України і за підсумками 2017 року. Друге місце зайняла Швейцарія, яка придбала 2,5 тис. тонн української органічної сої, а третє — Австрія з показником в межах 1 тис. тонн.

Також значні для цієї продукції обсяги були відвантажені українськими виробниками до Італії.





Схожі новини
  • Україна скоротила експорт томатів майже на чверть
  • Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції»
  • Україна вп'ятеро збільшила експорт малини до Чехії та Литви
  • Зафіксовано новий рекорд з експорту зернових
  • Нібулон очолив рейтинг вітчизняних експортерів зернових

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.