Аграрний тиждень. Україна
» » Вигідна справа розводити жаби в Україні
» » Вигідна справа розводити жаби в Україні

    Вигідна справа розводити жаби в Україні


    Вигідна справа розводити жаби в УкраїніНа прилавках українських продуктових магазинів і в меню ресторанів при бажанні можна знайти найрізноманітніші делікатеси. Є у нас любителі і жаб'ячого м'яса. Коштують вони недешево - близько 400 гривень за кілограм в сирому вигляді, а в ресторані за 200-грамову порцію ціна стартує від 200 гривень. Жаб'яче м'ясо у нас в країні в основному імпортного походження. Воно поставляється в замороженому вигляді і поповнення запасів відбувається по мірі використання. Так, в 2017 році імпортовано жаб'ячих лапок на 67,8% менше, ніж в 2016-му, а в першому півріччі 2018 року обсяги поставок зросли відразу на 740,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

    Про це свідчать дані аналітичної компанії Pro-Consulting.

    Вирощувати жаб на продаж можна і на українській території. Їх виробництво було налагоджено ще в 70-х роках минулого століття в західних і південних регіонах Української РСР. В ті часи на європейський ринок, в основному до Франції, щорічно відправлялося до 100 тонн жаб'ячого делікатесу.

    Сьогодні жаб'ячі ферми рідкісне явище в Україні, і дана ринкова ніша ще чекає свого заповнення. Це стає актуальним з урахуванням зменшення популяції жаб в ЄС і США, а значить зростанням їх експортного потенціалу.

    Тим часом, вирощувати жаб не важче, ніж розводити рибу в ставку. У наших природних умовах прекрасно себе почувають родички їстівної Rana esculenta - зелені озерні і ставкові жаби. При розведенні жаб в природних водоймах необхідно тільки подбати про його огородження, щоб делікатесні жаби не поскакали, а корм вони будуть знаходити самі. Перевагою цього способу вирощування є його дешевизна, а недоліками - великий відсоток смертності, а також припинення росту і впадіння підопічних в сплячку в зимовий період.

    Більш ефективно хоча і дорожче, вирощувати жаб в закритих тераріумах, де підтримується штучний сприятливий клімат, годування проводиться закупленим кормом, і здійснюється контроль розмноження і подальшої життєдіяльності тварин. В цьому випадку, протягом року-півтора можна відгодувати їстівну жабу аж до кілограмової ваги.

    Після оброблення жаби, заморожені лапки можна продавати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку за ціною 10-12 доларів за кілограм. Крім того, жаб'ячу шкіру можна збувати виробникам взуття і галантереї, а решта відправляти на переробку на корми або добрива.

    Таким чином, виробництво жаб'ячого м'яса може стати вигідною справою, поряд з іншими подібними видами делікатесного бізнесу - виробництвом равликів, ікри, морепродуктів і рідкісних видів м'яса.





    Схожі новини
  • Аналіз ринку гранульованих кормів в Україні
  • З початку року в Україні відмічено зріст цін на м'ясо
  • Українці вдвічі частіше почали їсти червону ікру
  • Недостатній врожай слив та абрикос втримає осінні ціни на яблука у межах 5 гривень
  • ПИВНА ДРОБИНА ДЛЯ ПОТРЕБ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вигідна справа розводити жаби в Україні


Вигідна справа розводити жаби в УкраїніНа прилавках українських продуктових магазинів і в меню ресторанів при бажанні можна знайти найрізноманітніші делікатеси. Є у нас любителі і жаб'ячого м'яса. Коштують вони недешево - близько 400 гривень за кілограм в сирому вигляді, а в ресторані за 200-грамову порцію ціна стартує від 200 гривень. Жаб'яче м'ясо у нас в країні в основному імпортного походження. Воно поставляється в замороженому вигляді і поповнення запасів відбувається по мірі використання. Так, в 2017 році імпортовано жаб'ячих лапок на 67,8% менше, ніж в 2016-му, а в першому півріччі 2018 року обсяги поставок зросли відразу на 740,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані аналітичної компанії Pro-Consulting.

Вирощувати жаб на продаж можна і на українській території. Їх виробництво було налагоджено ще в 70-х роках минулого століття в західних і південних регіонах Української РСР. В ті часи на європейський ринок, в основному до Франції, щорічно відправлялося до 100 тонн жаб'ячого делікатесу.

Сьогодні жаб'ячі ферми рідкісне явище в Україні, і дана ринкова ніша ще чекає свого заповнення. Це стає актуальним з урахуванням зменшення популяції жаб в ЄС і США, а значить зростанням їх експортного потенціалу.

Тим часом, вирощувати жаб не важче, ніж розводити рибу в ставку. У наших природних умовах прекрасно себе почувають родички їстівної Rana esculenta - зелені озерні і ставкові жаби. При розведенні жаб в природних водоймах необхідно тільки подбати про його огородження, щоб делікатесні жаби не поскакали, а корм вони будуть знаходити самі. Перевагою цього способу вирощування є його дешевизна, а недоліками - великий відсоток смертності, а також припинення росту і впадіння підопічних в сплячку в зимовий період.

Більш ефективно хоча і дорожче, вирощувати жаб в закритих тераріумах, де підтримується штучний сприятливий клімат, годування проводиться закупленим кормом, і здійснюється контроль розмноження і подальшої життєдіяльності тварин. В цьому випадку, протягом року-півтора можна відгодувати їстівну жабу аж до кілограмової ваги.

Після оброблення жаби, заморожені лапки можна продавати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку за ціною 10-12 доларів за кілограм. Крім того, жаб'ячу шкіру можна збувати виробникам взуття і галантереї, а решта відправляти на переробку на корми або добрива.

Таким чином, виробництво жаб'ячого м'яса може стати вигідною справою, поряд з іншими подібними видами делікатесного бізнесу - виробництвом равликів, ікри, морепродуктів і рідкісних видів м'яса.





Схожі новини
  • Аналіз ринку гранульованих кормів в Україні
  • З початку року в Україні відмічено зріст цін на м'ясо
  • Українці вдвічі частіше почали їсти червону ікру
  • Недостатній врожай слив та абрикос втримає осінні ціни на яблука у межах 5 гривень
  • ПИВНА ДРОБИНА ДЛЯ ПОТРЕБ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.