Аграрний тиждень. Україна
» » Моніторинг ринку масла в Україні
» » Моніторинг ринку масла в Україні

    Моніторинг ринку масла в Україні


    Моніторинг ринку масла в Україні Сьогодні в Україні, в молочній галузі дійсно є проблеми, що стосуються фактів фальсифікації масла вершкового. До квітня 2018 року всі заходи здійснення державного контролю регулювались Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Тобто у випадку надходження звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю позаплановий захід здійснювався виключно за погодженням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

    Про моніторингові дослідження на ринку масла розповіла в інтерв’ю виданню «Infagro» Оксана Борейко - завідувач сектору аналізу ризиків Управління держконтролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, передає прес-центр Держспоживслужби.

    Така процедура займала багато часу від моменту отримання звернення до фактичного виходу на перевірку. Ефективність такого контролю була дуже низька.

    З 4 квітня 2018 року відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» планові заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів здійснюються без попередження, а позапланові заходи – без погодження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

    Упродовж 8 місяців 2018 року було проведено 12 639 моніторингових досліджень з метою виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів (масло, тверді сири). У результаті проведеної роботи було виявлено 513 випадків порушень, у 463 випадках відкликано харчові продукти, що не відповідають вимогам законодавства.

    Упродовж останніх 2-х місяців із метою реагування на результати незалежного моніторингу, надані громадськими організаціями, об’єднаннями, які повідомили про факти фальсифікації традиційних молочних продуктів, здійснено 37 перевірок, з яких встановлено 24 випадки порушень. За результатами встановлених невідповідностей державними інспекторами ветеринарної медицини у 20 випадках було складено припис про відкликання, вилучення з обігу харчових продуктів. На чотири підприємства винесено постанови про порушення законодавства про харчові продукти та стягнуто штраф на загальну суму 167 570 грн. Також встановлено факти 7 «фейкових» підприємств, про що було повідомлено Національну поліцію.

    Робота в даному напрямку продовжується.

    Про відповідальність операторів ринку. Відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» сума штрафу становить:

    за реалізацію харчових продуктів або кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини або тварини:

    – для юридичних осіб – у розмірі восьми мінімальних заробітних плат

    – для фізичних осіб – підприємців – у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат

    за пропонування до реалізації або реалізацію непридатних харчових продуктів:

    – для юридичних осіб у розмірі двадцяти п’яти мінімальних заробітних плат

    – для фізичних осіб – підприємців – у розмірі сімнадцяти мінімальних заробітних плат

    за пропонування до реалізації або реалізацію харчових продуктів, які є шкідливими для здоров’я людини або тварини:

    – для юридичних осіб у розмірі сорока мінімальних заробітних плат

    – для фізичних осіб – підприємців – у розмірі двадцяти п’яти мінімальних заробітних плат.





    Схожі новини
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба
  • Система держконтролю за харчовою продукцією виходить на якісно новий рівень
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Моніторинг ринку масла в Україні


Моніторинг ринку масла в Україні Сьогодні в Україні, в молочній галузі дійсно є проблеми, що стосуються фактів фальсифікації масла вершкового. До квітня 2018 року всі заходи здійснення державного контролю регулювались Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Тобто у випадку надходження звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю позаплановий захід здійснювався виключно за погодженням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

Про моніторингові дослідження на ринку масла розповіла в інтерв’ю виданню «Infagro» Оксана Борейко - завідувач сектору аналізу ризиків Управління держконтролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, передає прес-центр Держспоживслужби.

Така процедура займала багато часу від моменту отримання звернення до фактичного виходу на перевірку. Ефективність такого контролю була дуже низька.

З 4 квітня 2018 року відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» планові заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів здійснюються без попередження, а позапланові заходи – без погодження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

Упродовж 8 місяців 2018 року було проведено 12 639 моніторингових досліджень з метою виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів (масло, тверді сири). У результаті проведеної роботи було виявлено 513 випадків порушень, у 463 випадках відкликано харчові продукти, що не відповідають вимогам законодавства.

Упродовж останніх 2-х місяців із метою реагування на результати незалежного моніторингу, надані громадськими організаціями, об’єднаннями, які повідомили про факти фальсифікації традиційних молочних продуктів, здійснено 37 перевірок, з яких встановлено 24 випадки порушень. За результатами встановлених невідповідностей державними інспекторами ветеринарної медицини у 20 випадках було складено припис про відкликання, вилучення з обігу харчових продуктів. На чотири підприємства винесено постанови про порушення законодавства про харчові продукти та стягнуто штраф на загальну суму 167 570 грн. Також встановлено факти 7 «фейкових» підприємств, про що було повідомлено Національну поліцію.

Робота в даному напрямку продовжується.

Про відповідальність операторів ринку. Відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» сума штрафу становить:

за реалізацію харчових продуктів або кормів, маркування яких не відповідає законодавству, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини або тварини:

– для юридичних осіб – у розмірі восьми мінімальних заробітних плат

– для фізичних осіб – підприємців – у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат

за пропонування до реалізації або реалізацію непридатних харчових продуктів:

– для юридичних осіб у розмірі двадцяти п’яти мінімальних заробітних плат

– для фізичних осіб – підприємців – у розмірі сімнадцяти мінімальних заробітних плат

за пропонування до реалізації або реалізацію харчових продуктів, які є шкідливими для здоров’я людини або тварини:

– для юридичних осіб у розмірі сорока мінімальних заробітних плат

– для фізичних осіб – підприємців – у розмірі двадцяти п’яти мінімальних заробітних плат.





Схожі новини
  • Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба
  • Система держконтролю за харчовою продукцією виходить на якісно новий рівень
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.