Аграрний тиждень. Україна
» » З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції
» » З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції

    З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції


    З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукціїУ січні-вересні 2018 року експорт продукції м’ясної групи збільшився проти відповідного періоду 2017 року з 397 млн дол. США до 479 млн дол. США – майже на 21%, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

    За його словами, позитивні зрушення в експорті м’яса та субпродуктів пояснюються двома чинниками.

    По-перше, дається взнаки триваюча широка географічна диверсифікація та закріплення на нових ринках збуту після втрати російського. Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи та Азії, пояснив експерт.

    За дев’ять місяців 2018 року найбільше продукції цієї групи – 19,4% – закупили Нідерланди, які торік вперше очолили рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса.

    Значно менші закупки здійснюють Словаччина (9,9%), Білорусь (7,8%), Ірак (7,7%), Саудівська Аравія (6,4%), Азербайджан (5,6%), Німеччина (5,5%) та Гонконг (4,0%).

    Загалом у названі країни експортується 2/3 м’ясопродукції у грошовому обсязі, поінформував науковець.

    Другим чинником, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи є зростання вартості та обсягів поставок на зарубіжні ринки м’яса птиці, зазначив він. Ця тенденція позначилася ще торік і зберігається досі.

    За січень-вересень 2018 року вартість експорту м’яса птиці збільшилася проти минулорічних показників за відповідний період на 29% – з 295 млн дол. США до 381 млн дол. США при зростанні обсягів експорту цього виду м’ясної продукції з 212 тис. т до 244 тис. т.

    За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, за результатами року обсяги експорту м’яса та субпродуктів, найімовірніше, знову перевищать 300 тис. т, підсумував Микола Пугачов.





    Схожі новини
  • За 9 місяців 2018 року азійські країни закупили українського продовольства на 5,7 млрд дол., - експерт
  • Збільшився експорт яєць, яблук, груш, ріпакової олії та вин
  • За І півріччя 2018 року експорт м’яса птиці збільшився майже на чверть
  • Індія - основний покупець української олії
  • 2017 року рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса вперше очолили Нідерланди – Микола Пугачов

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції


З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукціїУ січні-вересні 2018 року експорт продукції м’ясної групи збільшився проти відповідного періоду 2017 року з 397 млн дол. США до 479 млн дол. США – майже на 21%, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

За його словами, позитивні зрушення в експорті м’яса та субпродуктів пояснюються двома чинниками.

По-перше, дається взнаки триваюча широка географічна диверсифікація та закріплення на нових ринках збуту після втрати російського. Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи та Азії, пояснив експерт.

За дев’ять місяців 2018 року найбільше продукції цієї групи – 19,4% – закупили Нідерланди, які торік вперше очолили рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса.

Значно менші закупки здійснюють Словаччина (9,9%), Білорусь (7,8%), Ірак (7,7%), Саудівська Аравія (6,4%), Азербайджан (5,6%), Німеччина (5,5%) та Гонконг (4,0%).

Загалом у названі країни експортується 2/3 м’ясопродукції у грошовому обсязі, поінформував науковець.

Другим чинником, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи є зростання вартості та обсягів поставок на зарубіжні ринки м’яса птиці, зазначив він. Ця тенденція позначилася ще торік і зберігається досі.

За січень-вересень 2018 року вартість експорту м’яса птиці збільшилася проти минулорічних показників за відповідний період на 29% – з 295 млн дол. США до 381 млн дол. США при зростанні обсягів експорту цього виду м’ясної продукції з 212 тис. т до 244 тис. т.

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, за результатами року обсяги експорту м’яса та субпродуктів, найімовірніше, знову перевищать 300 тис. т, підсумував Микола Пугачов.





Схожі новини
  • За 9 місяців 2018 року азійські країни закупили українського продовольства на 5,7 млрд дол., - експерт
  • Збільшився експорт яєць, яблук, груш, ріпакової олії та вин
  • За І півріччя 2018 року експорт м’яса птиці збільшився майже на чверть
  • Індія - основний покупець української олії
  • 2017 року рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса вперше очолили Нідерланди – Микола Пугачов

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.