Аграрний тиждень. Україна
» » Україна рекордно імпортує пальмову олію
» » Україна рекордно імпортує пальмову олію

Україна рекордно імпортує пальмову олію


Україна рекордно імпортує пальмову оліюЗа 11 місяців 2018 року до країни завезли більше цього продукту, ніж за весь минулий рік. 

Україна протягом січня-листопада 2018 року імпортувала 205 тисяч тонн пальмової олії. Про це повідомили в Державній фіскальнІЙ службі (ДФС) України, передає segodnya.ua.

За даними відомства, це рекордний показник. Для порівняння, за підсумками всього 2017 року показник імпорту пальмової олії в Україну становив майже 172 тис. тонн.

У листопаді з Індонезії було імпортовано 7,2 тис. тонн пальмової олії, з Малайзії – 2,9 тис. тонн, з Швеції – 65 тонн, з інших країн – 179 тонн.

На експорт з України за п'ять місяців було поставлено всього 2,9 тис. тонн пальмової олії.

Раніше заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Олег Цільвік повідомив, що зростання показників імпорту пальмової олії до України обумовлений спробою виробників здешевити продукцію.

Нагадаємо, в Україні збираються, за прикладом низки європейських країн, заборонити використання пальмової олії в продуктах харчування. Верховна Рада вже прийняла відповідний законопроект у першому читанні.





Схожі новини
  • Рада зробила перший крок для заборони пальмової олії в продуктах харчування
  • Україна нарощує імпорт пальмової олії
  • Україна імпортувала вже понад 73 тис. тонн пальмової олії
  • Імпорт пальмової олії зріс, а експорт свинини і м’яса ВРХ - знизився
  • Україна за 9 місяців збільшила виробництво соняшникової олії на 22,4%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.