Аграрний тиждень. Україна
» » Україна може щорічно виробляти до 80 млн тонн зерна
» » Україна може щорічно виробляти до 80 млн тонн зерна

Україна може щорічно виробляти до 80 млн тонн зерна


Протягом найближчих шести років Україна може вийти на щорічне виробництво зерна в обсязі 80 мільйонів тонн. Це чітко виважена й розрахована потенційна можливість українських аграріїв виробляти таку кількість зерна. Про це заявив у четвер на прес-конференції в УКРІНФОРМі президент Національної академії аграрних наук України Микола Безуглий.
"На думку членів Національної академії аграрних наук України -розробників програми "Зерно України", зазначеного результату вітчизняні сільгоспвиробники можуть досягти за рахунок максимального використання генетичного потенціалу сортів зернових, української селекції зокрема. Сьогодні цей потенціал використовується лише на 30-35 відсотків", - зауважив президент Національної академії аграрних наук України.
М.Безуглий пояснив, що сучасні технології, розроблені українськими вченими, дозволяють реалізувати генетичний потенціал на рівні 70-75 відсотків. В окремих господарствах досягають такого результату. "В Україні ж виробники практично використовують комплекс робіт і технологій на рівні 50 відсотків від пропонованих вченими потреб. У результаті спрощуються технології вирощування зернових. Основна причина - дефіцит обігових коштів", - наголосив академік.
За словами президента академії, наступного року в Україні має запрацювати державний земельний іпотечний банк, який виконуватиме головну функцію фінансування сільгоспвиробників, надаючи кредити на рівні 8,75% річних під заставу землі або права оренди землі.





Схожі новини
  • Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 16 жовтня 2012 року (Протокол № 16) "Про проведення позачергової сесії Загальних зборів Національної академії аграрних наук України"
  • Микола Безуглий розкаже все про зерно
  • Безуглий: Україна має всі можливості зміцнити позиції на світових ринках насіння
  • Україна може ініціювати створення світового запасу зерна під егідою ООН
  • В Україні змінюватиметься зональна структура посівних площ зернових

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.