Аграрний тиждень. Україна
» » Мораторій на продаж землі продовжили ще на рік
» » Мораторій на продаж землі продовжили ще на рік

Мораторій на продаж землі продовжили ще на рік


Парламент продовжив на рік мораторій на продаж землі, за проголусували 231 голосів.

Парламент  підтримав законопроект  аграрного  комітету -  № 9355-5.

Його автори: О.Бакуменко, П. Юрчишин, М. Кучер, В. Давенко, Л. Козаченко, А. Кіт, М. Люшняк, С. Лабазюк, В. Дідич , І. Кириленко, А.Кузьменко, О. Кулініч, В. Івченко. Він передбачається продовження мораторію до 2020 року.

Мораторій на продаж землі продовжили ще на рік


Довідка: Мораторій був введений Верховною Радою у січні 2001 року. Ініціатор рішення — народний депутат Анатолій Матвієнко. Закон передбачав, що мораторій діятиме короткостроково — до прийняття закону про обіг земель с/г призначення або відповідно до норми в Земельному кодексі. Пізніше, в тому ж 2001 році, парламент прийняв Земельний кодекс, однак у ньому не йшлося про скасування мораторію, навпаки, закон продовжив його дію до кінця 2005 року. Після цього дію мораторію продовжували ще 8 разів: у 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2015 і востаннє у 2016 році — до 1січня 2018 року. Сьогодні його продовжено до 1 січня 2019 року. 

У парламенту лишилося ще одне земельне питання:   внесення зміни до Конституції України про те, що фермери - основа аграрного устрою України. Раніше повідомлялося, що 23 листопада 2018 року Конституційний Суд України підтримав ініціативу Олега Ляшка і 275-ти народних депутатів визнати фермерське господарство основою аграрного ладу в Україні. Така пропозиція міститься у законопроекті радикалів №6236 «Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств».

 

https://agropolit.com

 





Схожі новини
  • Аграрний комітет рекомендує Верховній Раді продовжити заборону на продаж сільгоспземель до 2020 року
  • Порошенко має сумнів щодо можливості відкриття ринку землі найближчим часом
  • Раді пропонують закріпити фермерське господарство як основу аграрного устрою України
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • Уряд планує скасувати мораторій на продаж сільгоспземель

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.