Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні створено законодавче підґрунтя для розвитку "зеленої" енергетики
» » В Україні створено законодавче підґрунтя для розвитку "зеленої" енергетики

В Україні створено законодавче підґрунтя для розвитку "зеленої" енергетики


В Україні створено законодавче підґрунтя для розвитку "зеленої" енергетикиДепутати ухвалили за основу законопроект 8449-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

За проект закону проголосували 227 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як ідеться у пояснювальній записці, законопроект дозволить створити законодавче підґрунтя для впровадження конкурентних засад для підтримки об’єктів відновлюваної енергетики та досягнення балансу інтересів суспільства і споживачів електричної енергії та інших учасників ринку, забезпечивши одночасно подальший розвиток відновлюваної енергетики та зменшення цінового навантаження на ціну електричної енергії.

Зазначається, що законопроект наблизить українське законодавство до законодавства ЄС щодо надання допомоги у сфері енергетики.

Профільний комітет рекомендував прийняти саме цей законопроект за основу. Там вважають, що його ухвалення створить можливості для оптимізації структури ринку виробництва електроенергії з альтернативних джерел, сприятиме зниженню цінового навантаження на споживачів електроенергії в Україні, покращить інвестиційну привабливість держави та сприятиме зниженню енергетичної залежності України.

 

https://www.ukrinform.ua





Схожі новини
  • Виробництво електроенергії з біогазу в Україні суттєво відстає від електроенергії сонця та вітру
  • Розвиток "зеленої" енергетики в Україні
  • Як побудувати ефективне виробництво і збут паливних брикетів та пелет
  • Як побудувати ефективне виробництво і збут паливних брикетів та пелет. Тепло- та електрогенерація на біомасі
  • Як підключити об'єкти відновлювальної енергетики до мережі і отримати «зелений» тариф

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.