Аграрний тиждень. Україна
» » Новоа редакція стандарту на пшеницю
» » Новоа редакція стандарту на пшеницю

    Новоа редакція стандарту на пшеницю


     

    У Мінагрополітики відбулася координаційна зустріч з обговорення ключових пропозицій при формуванні другої редакції стандарту на пшеницю. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, представники Мінагрополітики, Української зернової асоціації, Європейської Бізнес Асоціації, Аграрного союзу, Американської торгівельної палати в Україні, Спілки „Борошномели України”, Всеукраїнської асоціації пекарів, об’єднання „Укрхлібпром”, представники агрокомпаній та науковці.

     

    «Ми знаходимось на фінальному етапі напрацювання нового стандарту на пшеницю. Метою коригування стандарту є оптимізація техніко-технологічних процесів виробництва зерна пшениці та гармонізації його нормування з міжнародними нормами, зокрема країн Європейського Союзу. При цьому обов’язковим залишається врахування інтересів вітчизняного виробника, а також сприяння умовам бізнесу і міжнародної торгівлі», - зазначила Олена Ковальова.

    Рішення щодо коригування ДСТУ на пшеницю було прийнято у 2018 році, зважаючи на тривалий час його дії без перегляду та змін. Так, у вересні в рамках засідання технічного комітету «Зернові культури та продукти їх переробки» було розглянуто та схвалено першу редакцію оновленого стандарту на пшеницю, яка була оприлюднена для публічного обговорення на двомісячний термін. При підготовці другої редакції були враховані пропозиції, які надійшли від учасників зернового ринку.

    «В оновленому стандарті пропонується зменшити кількість класів непродовольчої пшениці, що матиме позитивне значення, особливо у системі її заготівлі. Також увага надається показникам, пов’язаним з хлібопекарськими властивостями зерна – вмістом білка та клейковини. Уперше до стандарту, пропонується ввести показник вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою, а у якості рекомендованого – значення сили борошна», - відмітив Володимир Топчій.

    Проект другої редакції ДСТУ на пшеницю буде розглянуто на засіданні Технічного комітеті у лютому поточного року. Плановий термін введення в дію нового стандарту після затвердження – травень-червень 2019 року.

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • У новому стандарті на пшеницю будуть оновлені методи визначення якості пшениці, кількість класів та окремі показники
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Меморандум підписано
  • Іван Бісюк відкриє засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад
  • Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і суб’єктами господарювання – експортерами зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Новоа редакція стандарту на пшеницю


 

У Мінагрополітики відбулася координаційна зустріч з обговорення ключових пропозицій при формуванні другої редакції стандарту на пшеницю. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій, представники Мінагрополітики, Української зернової асоціації, Європейської Бізнес Асоціації, Аграрного союзу, Американської торгівельної палати в Україні, Спілки „Борошномели України”, Всеукраїнської асоціації пекарів, об’єднання „Укрхлібпром”, представники агрокомпаній та науковці.

 

«Ми знаходимось на фінальному етапі напрацювання нового стандарту на пшеницю. Метою коригування стандарту є оптимізація техніко-технологічних процесів виробництва зерна пшениці та гармонізації його нормування з міжнародними нормами, зокрема країн Європейського Союзу. При цьому обов’язковим залишається врахування інтересів вітчизняного виробника, а також сприяння умовам бізнесу і міжнародної торгівлі», - зазначила Олена Ковальова.

Рішення щодо коригування ДСТУ на пшеницю було прийнято у 2018 році, зважаючи на тривалий час його дії без перегляду та змін. Так, у вересні в рамках засідання технічного комітету «Зернові культури та продукти їх переробки» було розглянуто та схвалено першу редакцію оновленого стандарту на пшеницю, яка була оприлюднена для публічного обговорення на двомісячний термін. При підготовці другої редакції були враховані пропозиції, які надійшли від учасників зернового ринку.

«В оновленому стандарті пропонується зменшити кількість класів непродовольчої пшениці, що матиме позитивне значення, особливо у системі її заготівлі. Також увага надається показникам, пов’язаним з хлібопекарськими властивостями зерна – вмістом білка та клейковини. Уперше до стандарту, пропонується ввести показник вмісту зерен, пошкоджених клопом-черепашкою, а у якості рекомендованого – значення сили борошна», - відмітив Володимир Топчій.

Проект другої редакції ДСТУ на пшеницю буде розглянуто на засіданні Технічного комітеті у лютому поточного року. Плановий термін введення в дію нового стандарту після затвердження – травень-червень 2019 року.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • У новому стандарті на пшеницю будуть оновлені методи визначення якості пшениці, кількість класів та окремі показники
  • Мінагрополітики розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови"
  • Меморандум підписано
  • Іван Бісюк відкриє засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад
  • Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і суб’єктами господарювання – експортерами зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.