Аграрний тиждень. Україна
» » У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства
» » У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства

У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства


У 2018 році працівники територіальних органів Держпродспоживслужби з питань державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства перевірили (у тому числі комісійно) 69 тис. об’єктів високого ступеня ризику, які знаходилися під наглядом. Із зазначеної кількості на 26,529 тис. об’єктів встановлено порушення вимог санітарного законодавства, що склало 38,4%.

На цьому наголосила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко під час колегії за підсумками 2018 року.

Найвищий відсоток порушень було встановлено за результатами перевірок на об’єктах централізованого водопостачання – 64,4%, в оздоровчих закладах для дорослих – 43,8%, на об’єктах поводження з твердими побутовими відходами – 55%. Також фіксувалися порушення на харчових об’єктах (44%), на підприємствах сільського господарства (38%).

За результатами здійснених у 2018 році заходів державного нагляду (контролю) на підставі встановлених порушень санітарного законодавства накладено 280 штрафів  на суму 478,4 тис. грн. Переважну кількість штрафів – 171 (61%) накладено за встановленні порушення в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Також було надано 8605 приписів.

За рішенням суду припинено діяльність одного промислового об’єкту в м. Києві, передано 105 справ до правоохоронних органів.

Також у минулому році Держпродспоживслужба у сфері санітарного законодавства розглянула 6456 звернень (скарг) фізичних осіб, із них вирішено позитивно 5189 (80%). Із них ініційовано комісійний розгляд у 2891 випадках. Повторно на розгляд надійшло 407 звернення (скарги) фізичних осіб.





Схожі новини
  • Запровадження обов’язкової відеофіксації перевірок суттєво знизить ризик неправомірних дій інспекторів, - Держпродспоживслужба
  • Понад 50% складів для зберігання пестицидів перебувають у незадовільному стані
  • Уряд хоче посилити відповідальність за порушення правил рибальства
  • Прокуратура виявила низку порушень у роботі органів ветеринарної медицини
  • Держсільгоспінспекцією розроблено документ, який забезпечить дієвість та системність державного контролю за дотриманням земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.