Аграрний тиждень. Україна
» » Україна розширила географію експорту пшеничних висівок
» » Україна розширила географію експорту пшеничних висівок

Україна розширила географію експорту пшеничних висівок


Про це повідомляє ukragroconsult.com.

​Разом з тим, в звітному періоді спостерігається розширення географії експорту українських пшеничних висівок, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт. У поточному сезоні Туреччина, залишаючись традиційним найбільшим імпортером, знизила закупівлі до 210,6 тис. тонн проти 339,1 тис. тонн в липні-січні 2017/18 МР.

Однак, поряд з Туреччиною в число великих покупців пшеничних висівок увійшли Саудівська Аравія і Сінгапур. Крім того, за звітний період істотно зріс експорт висівок в ЄС.

Мінімальними були закупівлі українських пшеничних висівок Єгиптом — одним з ключових імпортерів минулого сезону (0,17 тис. тонн проти 8,1 тис. тонн в липні-січні 2017/18 МР).

Нагадаємо, в період з 9 по 15 лютого 2019 року морпортами України на експорт було відвантажено 877 тис. тонн основних зернових культур, що на 33% поступається результату попереднього аналогічного періоду (1,31 млн тонн, з урахуванням актуалізації даних).

agravery.com





Схожі новини
  • Україна збільшила експорт кукурудзи на 75%
  • Українськими морпортами відновлено експорт ячменю
  • Україна може встановити новий рекорд з експорту борошна
  • ДПЗКУ експортувала близько 17 тис. т борошномельної продукції
  • "ХлібІнвестбуд" експортує в 2,5 рази більше зерна, ніж роком раніше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.